ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

Ο συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του Ν. Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρόσφατη απόφαση του Πανεπιστημίου της Κρήτης για ίδρυση Σχολής ή Τμήματος Τουρισμού έχει αναμφισβήτητα εξαιρετική βαρύτητα. Όπως εξαιρετική βαρύτητα στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης θα έχει και η κατάθεση καλά επεξεργασμένης μελέτης στους αρμόδιους φορείς.

Ωστόσο, για την τουριστική εκπαίδευση στη χώρα μας δεν πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη: Με ευθύνη όσων σήμερα κουνούν το δάχτυλο έκλεισαν οι Σχολές Ξεναγών το 2010, καταργήθηκε ο ΟΤΕΚ το 2013, έκλεισαν οι Επαγγελματικές Σχολές και υποβαθμίστηκε ο ρόλος των Δημοσίων ΙΕΚ Τουρισμού και των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης.

Η σημερινή Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έθεσε ως προτεραιότητα κομβικές αλλαγές-τομές στο σύστημα της παρεχόμενης δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης ως στρατηγικής σημασίας πυλώνας του τουρισμού και της ανάπτυξης της χώρας.

Ενεργοποιήσαμε νομοθετικά το τμήμα στο Αιγαίο και το τμήμα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ενώ σε υλοποίηση της δέσμευσης μας η Σχολή Ξεναγών της Αθήνας ανοίγει ξανά μετά από επτά χρόνια.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η αναβάθμιση των ΑΣΤΕΡ (Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου) και ΑΣΤΕΚ (Ανώτερη Σχολή Αγίου Νικολάου), καθώς και η ενδυνάμωση και ο εκσυγχρονισμός των 8 Δημοσίων ΙΕΚ Τουρισμού με βάση τα διεθνή πρότυπα μέσα από την εισαγωγή πρακτικών ψηφιακής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης.

Εν όψει και του αναπτυξιακού συνεδρίου στην Κρήτη είναι σήμερα ζητούμενο ο σχεδιασμός μίας ολοκληρωμένης πρότασης και η αποτελεσματική οργάνωση σε νέες υγιείς βάσεις του χώρου της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης.

Το μεγάλο ακαδημαϊκό έργο και οι διεθνείς διακρίσεις του Πανεπιστημίου της Κρήτης, όσο και το ότι το ίδιο το Πανεπιστήμιο οφείλει να διαδραματίζει ρόλο στη διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής της χώρας, αποτελούν σημαντικά «ατού» στην τελική αξιολόγηση μιας τέτοιας μελέτης που έχουμε κάθε λόγο, από όποιο πόστο ο καθένας, χωρίς ανούσια επικοινωνιακά παιχνίδια, να στηρίξουμε».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 8.9.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε