ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: «Η Κυβέρνηση απαλλάσσει τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου από υπέρογκες οφειλές της»

Την επίλυση των οφειλών της ΔΕΥΑ Ηρακλείου μέσα από τροπολογία αλλά και όλες τις ενέργειες της σημερινής Κυβέρνησης για το έργο της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης του Ηρακλείου χαιρέτισε σήμερα από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης.

«Η Κυβέρνηση δια στόματος του Πρωθυπουργού από νωρίς υποσχέθηκε την πρόσβαση των πολιτών του Ηρακλείου σε πόσιμο νερό», σημείωσε ο Νίκος Ηγουμενίδης από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση με μια ακόμη τροπολογία κλείνει έναν κύκλο έμπρακτης ενίσχυσης για το μεγάλο έργο της ύδρευσης του Ηρακλείου», αναφέροντας μάλιστα το όνομα του Υπουργού Επικρατείας κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος ήταν παρών στην Αίθουσα και ο οποίος έχει συντονίσει το ζήτημα απαλλαγής της ΔΕΥΑ Ηρακλείου από τις υπέρογκες οφειλές.

image7Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε από την πρώτη στιγμή συμβάλει στο σχέδιο επίλυσης των οφειλών της ΔΕΥΑ Ηρακλείου σε συνεργασία με το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη, αρμόδιου για το συντονισμό των Υπουργείων, όσο και με τα συναρμόδια δύο Υπουργεία, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε νωρίτερα επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη όσο και με την Υπουργό Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου για να γίνει δεκτή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου εργασίας η τροπολογία για τις οφειλές της ΔΕΥΑ Ηρακλείο –  που βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης – στο σημερινό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας  – ακόμη και ως βουλευτική.

Με την τροπολογία, η οποία είχε ήδη ανακοινωθεί από τις προηγούμενες μέρες από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Βερναρδάκη το περασμένο Σάββατο κατά την παρουσία του στο Ηράκλειο και η οποία αφορά και τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου,  ορίζεται η απαλλαγή για τις περίφημες οφειλές, ληξιπρόθεσμες ή μη, από κάθε είδους φόρους, πρόστιμα, τόκους και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Η σημερινή τροπολογία που αναμένεται να γίνει δεκτή και ψηφισθεί αύριο, μαζί με την προηγηθείσα νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομίας που δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων ύδρευσης και αποχέτευσης από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έως και 100% – πάγιο αίτημα μεταξύ άλλων και της ΔΕΥΑ Ηρακλείου – δίνει «ανάσα» στη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης που έχει την άμεση οργανική και θεσμική σχέση με το κοινωνικό αγαθό του νερού για τους πολίτες του Ηρακλείου.

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε