Φόρος τιμής και κατάθεση στεφάνου από τον Νίκο Ηγουμενίδη για τους 27 εκτελεσθέντες στο μαρτυρικό χωριό Σοκαράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης παρέστη σήμερα (17.8.2017) στις εκδηλώσεις Μνήμης των 27 Εκτελεσθέντων Κατοίκων του χωριού Σοκαρά του Δήμου Γόρτυνας από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής.

Αποτίοντας φόρο τιμής στους 27 άνδρες του χωριού που ομαδικά εκτελέστηκαν στη θέση Σπηλιάρα στις 17 Αυγούστου του 1944, ο Νίκος Ηγουμενίδης κατέθεσε στεφάνι, κάνοντας την ακόλουθη σύντομη δήλωση:

“Η ηρωική θυσία των 27 ανδρών του Σοκαρά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας. Είναι επίσης αναπόσπαστο κομμάτι του διαχρονικού αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη. Είναι κομμάτι της ιστορίας που ενδυναμώνει τον αγώνα για ανασύσταση και περιφρούρηση της ιστορικής συλλογικής μνήμης του λαού μας.

Η αυταπάρνηση, η αυτοθυσία, το πρόταγμα της εθνικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας, της πανανθρώπινης ελευθερίας, η έμπρακτη υλοποίηση της ιδέας πως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, είναι μηνύματα που ενσαρκώνουν ανεξίτηλα οι 27 πραγματικοί ήρωες αυτής της γωνιάς της Κρήτης που έπεσαν με ψηλά το κεφάλι και για την Πατρίδα μας”

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

 image4 image3 image2 (1)

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε