ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

 

Σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση-απόφαση του Υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, με την οποία εντάσσονται στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έργα της Κρήτης, μεταξύ των οποίων και το δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης της πόλης του Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

image-0-02-05-290b4be87cd05babf12cd9e809b3b3e4442119fc822c1bcb562c16dd010f51b1-V«Η σημερινή Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε τη σημασία του έργου αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου.

Σήμερα, με την επίσημη απόφαση-ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση  εντάσσεται το παραπάνω έργο στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Εσόδων, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, προς την Περιφέρεια Κρήτης, και μάλιστα με την σημαντική αναγνώριση ως έργο στρατηγικής σημασίας.

 Στη σημερινή ανακοίνωση εντάσσονται από κοινού συνολικά 17 σημαντικά νέα έργα και  2 νέες μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Έχει σημασία –  και είναι μήνυμα με αποδέκτες την παλιά παλαιοκομματική τακτική των δεσμεύσεων χωρίς χειροπιαστό αντίκρυσμα –  ότι η προ ολίγων μηνών  δέσμευση του Υπουργού στη Βουλή για ένταξη του έργου μέσα στο 2017 – απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση μου για το σχεδιασμό του έργου  – γίνεται σήμερα και επίσημα πράξη.

 Έχει επίσης σημασία ότι η σημερινή ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της αναγνώρισης στο Ηράκλειο τον περασμένο Δεκέμβριο από τον ίδιο τον  Πρωθυπουργό, ο οποίος ανακοίνωσε το έργο και επίσημα και με την επισήμανση ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομών για την πόλη του Ηρακλείου.

Το μήνυμα σήμερα είναι ότι η προσπάθεια του καθενός  για αυτό το έργο δεν πάει ποτέ χαμένη: Έχει μπει γερά στις ράγες το πλήρες χρηματοδοτικό σχήμα το οποίο εμπλέκει όλους τους βαθμούς διοίκησης τόσο στον σχεδιασμό όσο και στη χρηματοδότηση του έργου».

 

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 8.6.2017