ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

 

Σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση-απόφαση του Υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, με την οποία εντάσσονται στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έργα της Κρήτης, μεταξύ των οποίων και το δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης της πόλης του Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

image-0-02-05-290b4be87cd05babf12cd9e809b3b3e4442119fc822c1bcb562c16dd010f51b1-V«Η σημερινή Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε τη σημασία του έργου αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου.

Σήμερα, με την επίσημη απόφαση-ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση  εντάσσεται το παραπάνω έργο στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Εσόδων, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, προς την Περιφέρεια Κρήτης, και μάλιστα με την σημαντική αναγνώριση ως έργο στρατηγικής σημασίας.

 Στη σημερινή ανακοίνωση εντάσσονται από κοινού συνολικά 17 σημαντικά νέα έργα και  2 νέες μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Έχει σημασία –  και είναι μήνυμα με αποδέκτες την παλιά παλαιοκομματική τακτική των δεσμεύσεων χωρίς χειροπιαστό αντίκρυσμα –  ότι η προ ολίγων μηνών  δέσμευση του Υπουργού στη Βουλή για ένταξη του έργου μέσα στο 2017 – απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση μου για το σχεδιασμό του έργου  – γίνεται σήμερα και επίσημα πράξη.

 Έχει επίσης σημασία ότι η σημερινή ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της αναγνώρισης στο Ηράκλειο τον περασμένο Δεκέμβριο από τον ίδιο τον  Πρωθυπουργό, ο οποίος ανακοίνωσε το έργο και επίσημα και με την επισήμανση ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομών για την πόλη του Ηρακλείου.

Το μήνυμα σήμερα είναι ότι η προσπάθεια του καθενός  για αυτό το έργο δεν πάει ποτέ χαμένη: Έχει μπει γερά στις ράγες το πλήρες χρηματοδοτικό σχήμα το οποίο εμπλέκει όλους τους βαθμούς διοίκησης τόσο στον σχεδιασμό όσο και στη χρηματοδότηση του έργου».

 

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 8.6.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε