Ενημέρωση Νίκου Ηγουμενίδη από το Υπουργείο Τουρισμού για την παροχή πληροφοριών σε τουρίστες και επισκέπτες της χώρας

 

 Ο Νίκος Ηγουμενίδης, βουλευτής Ηρακλείου και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε εκτενή ενημέρωση από το Γραφείο της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές που αφορούν στην παροχή πληροφοριών σε τουρίστες και επισκέπτες της χώρας,  αλλά και τις πολιτικές προβολής και προώθησης.

Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση του Νίκου Ηγουμενίδη, δόθηκε έμφαση στην εφαρμογή της πρόσφατης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης (ν. 4403/2016 ΦΕΚ Α΄125) που έφερε η σημερινή Κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού, ικανοποιώντας την ανάγκη και καθορίζοντας για πρώτη φορά ρητά την παροχή πληροφοριών τουριστικού περιεχομένου και χαρακτήρα από τις υπάρχουσες δομές, δηλαδή και από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού και από τα Γραφεία Υποστήριξης Τουρισμού.

Ως αποτέλεσμα της ρύθμισης, σήμερα τα Τμήματα Τουριστικής Ανάπτυξης, Επιθεωρήσεων και Ελέγχου των 14 Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού -σε Αθήνα, Λαμία, Βόλο, Τρίπολη, Πάτρα, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Κοζάνη, Ρόδο, Σύρο, Μυτιλήνη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή-  έχουν πλέον την αρμοδιότητα για την παροχή πληροφοριών σε τουρίστες και επισκέπτες της χώρας, ενώ την ίδια αρμοδιότητα ασκούν και τα Γραφεία Υποστήριξης Τουρισμού, τα οποία βρίσκονται στον Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» καθώς και σε Καλαμάτα, Κόρινθο, Αργοστόλι, Κω, Θήρα, Χίο, Σάμο, Χανιά και Ρέθυμνο (ά. 19 Π.Δ. 112/2014, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 36 ν. 4403/2016).

Επιπλέον, τονίστηκε ιδιαίτερα ότι ο ΕΟΤ διαθέτει σήμερα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών Γραφεία Πληροφοριών στην Ακρόπολη, στον Διεθνή Αερολιμένα Ελ. Βενιζέλο, στην Κυλλήνη και στην Άρτα, τα οποία λειτουργούν σε καθημερινή βάση.

Κατά την ενημέρωση τονίστηκε η διαρκής και στενή συνεργασία με τους Δήμους, τις Περιφέρειες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την πληροφόρηση-ενημέρωση των τουριστών αλλά και για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της χώρας με στόχο την ενιαία και δυναμική, προσπάθεια στην προώθηση και προβολή της χώρας παγκοσμίως.

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 25.4.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε