ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Ηγουμενίδης:  «Στις άμεσες προτεραιότητες ο καταδυτικός τουρισμός»

Εμπεριστατωμένη συζήτηση για τον καταδυτικό τουρισμό και τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με αυτή τη μορφή εναλλακτικού τουρισμού είχε στο Υπουργείο Τουρισμού τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Συγκεκριμένα, έγινε σαφές ότι η ανάπτυξη και προώθηση του καταδυτικού τουρισμού εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής Τουριστικής Στρατηγικής με στόχο την άμβλυνση της εποχικότητας και τον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος στη βάση της αξιοποίησης των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών και συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι  η εναλλακτική αυτή μορφή τουρισμού λειτουργεί ως πόλος έλξης ποιοτικού τουρισμού 12μηνης διάρκειας, τόνωσης της περιβαλλοντικής συνείδησης και ενίσχυσης της τουριστικής υποδομής με ήπιες κατασκευές που δεν επιβαρύνουν την παράκτια ζώνη, καθώς και ότι ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί πλέον έναν από τους πλέον αναπτυσσόμενους κλάδους αναψυχής αυξανόμενης ζήτησης και μοχλός ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας ιδιαίτερα στη Μεσόγειο.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε, το Υπουργείο Τουρισμού στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής παρέχει κάθε δυνατή συνεργασία στους συναρμόδιους φορείς, Υπουργεία, Περιφερειακή-Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον ιδιωτικό τομέα για την προώθηση και υλοποίηση σχετικών ενεργειών.

Επιπρόσθετα, σε σχετική επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού, κατέστη επίσης σαφές ότι η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων αντιμετωπίζει θετικά την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, προωθεί τη δημιουργία επισκέψιμων εναλίων αρχαιολογικών χώρων και έχει απαντήσει θετικά μετά από την εκτέλεση του απαιτούμενου υποβρύχιου αρχαιολογικού ελέγχου στα αιτήματα που κατατέθηκαν από Δήμους και φορείς της Κρήτης που θέλουν να αναπτύξουν καταδυτικά πάρκα.

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 24.4.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε