ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

 «Το έγκλημα στη Συρία αφορμή να εντείνουμε τις προσπάθειες για ειρήνη στη γειτονιά μας»

 

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία και απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σήμερα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Σας παραπέμπω στο πρόσφατο Ψήφισμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος μας (Κυριακή 9.4.2017), με το οποίο συμφωνώ. Αφενός καταδικάζουμε και εκφράζουμε σε όλους τους τόνους τον αποτροπιασμό μας απέναντι στο ανατριχιαστικό έγκλημα με τη χρήση χημικών όπλων εναντίον αμάχων στη Συρία, αφετέρου πρέπει να τονιστεί ότι ένα τέτοιο έγκλημα δεν μπορεί να αποτελέσει πρόσχημα και λαβή για νέους πολέμους ή ένταση των πολεμικών επιχειρήσεων στη γειτονική μας Μέση Ανατολή.

Για τη δοκιμαζόμενη τα τελευταία χρόνια κοινωνία μας, για την έξοδο της πατρίδας μας από τη δίνη στην οποία έχει περιέλθει, είναι προφανής προϋπόθεση η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα, είναι προφανής προϋπόθεση η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή.

Έτσι δεν μπορώ να αντιληφθώ το ρόλο της χώρας μας στην φλεγόμενη Ανατολική Μεσόγειο παρά μόνον ως φωνή ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Στην ίδια κατεύθυνση, θα πρέπει  και η ΕΕ να εντείνει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες της.»

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 12 Απριλίου 2017

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε