ΔΗΛΩΣΗ

ΝΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

 

Με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, αλλά και τα αξιοσημείωτα ρεκόρ επιβατικής κίνησης που καταγράφονται και αφορούν στο Νομό Ηρακλείου, ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Το Ηράκλειο παρουσίασε ρεκόρ επιβατικής κίνησης το 2016 και το σημερινό Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» καταγράφεται ως το αεροδρόμιο με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών στο δωδεκάμηνο του 2016 – στην κατηγορία των αεροδρομίων με επιβατική κίνηση άνω των 4 εκατ. –  και με άνοδο 13,3%.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έρχονται από την Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και αφορούν στις προγραμματισμένες θέσεις σε πτήσεις από διάφορους προορισμούς του εξωτερικού προς την Ελλάδα για το 2017, το Ηράκλειο κατέχει κεντρική θέση στη χώρα μας, καταγράφοντας 12% αύξηση, δηλαδή τη μεγαλύτερη αύξηση θέσεων, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Η αξιοσημείωτη αυτή αύξηση στο Νομό Ηρακλείου καθιστά τον τόπο μας βασικό θετικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων γύρω από το χώρο του τουρισμού στην Ελλάδα.   

Τα νέα αριθμητικά δεδομένα δεν είναι τυχαία.

Έχει άλλωστε προηγηθεί η αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας μας και το αποφασιστικό άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές με αντίκτυπο σε όλους τους μήνες του έτους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ, ειδικά τον Ιανουάριο του 2017, ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών παρουσίασε αύξηση 9%. σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. με το «Νίκος Καζαντζάκης» να παρουσιάζει πανελλαδικά τη 3η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω εξελίξεις, η πρόσφατη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού με την οποία το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι προχωρά στην επόμενη φάση, είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως δεν είμαστε ούτε ουραγοί των εξελίξεων, ούτε παρατηρητές της δυναμικής που αφορά τον τόπο μας.

Σε αυτή τη συγκυρία, η σημερινή Κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά τον διαγωνισμό που αφορά στην κατασκευή ενός σημαντικού έργου υποδομής της Κρήτης.

Όλα τα παραπάνω είναι ασφαλώς και ένας επιπρόσθετος λόγος να επιταχυνθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν δρομολογηθεί για το «Νίκος Καζαντζάκης», ώστε να μην αφεθεί στην τύχη του και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του μέχρι την ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου.

Εργαζόμαστε για να βρεθούμε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις, αλλά και από μια τρέχουσα δυναμική, με στόχο το συγκριτικό τουριστικό μας πλεονέκτημα να πάει μπροστά και την Κρήτη και την Ελλάδα ολόκληρη».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 10.3.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε