ΔΗΛΩΣΗ

 

Απαντώντας σήμερα σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για την αποπεράτωση των εργασιών στο ιστορικό «Καπετανάκειο», ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Μετά τη λήξη της προθεσμίας και την κατάθεση προσφορών για το «Καπετανάκειο» έχει σημασία να τονιστεί ότι έχει μπει επιτέλους στις ορθές ράγες η αποκατάσταση ενός ιστορικού σχολείου της Κρήτης.

Η ένταξη του στο νέο ΕΣΠΑ και η δρομολόγηση όλων των διαδικασιών είναι σαφής ένδειξη ότι το έργο επιτέλους προχωρά.

Όπως είχαμε τονίσει, και μέσω ανακοίνωσης, από πλευράς του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης εστάλησαν –  μόλις τέθηκε θέμα –  οι γραπτές οδηγίες, σύμφωνα με το σύστημα ελέγχου διαχείρισης του ΕΣΠΑ, με στόχο από πλευράς Υπουργείου να μην υπάρξει καθυστέρηση και να «ξεμπλοκάρει» η διαδικασία της δημοπράτησης.

Δεν είναι, φυσικά, ώρα για απόδοση ευθυνών για την 8χρονη καθυστέρηση του έργου. Και σε κάθε περίπτωση το «Καπετανάκειο»  – όπως και αντίστοιχα έργα με έντονα κοινωνική διάσταση και σκοπό – δεν προσφέρονται για μικροκομματικούς ή μικροπολιτικούς σκοπούς.

Έχει σημασία να τονιστεί η αναμφισβήτητη μέχρι σήμερα συμβολή του αγώνα μαθητών, Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, και φυσικά των δημοτών του Ηρακλείου.

Όπως έχει σημασία να τονιστεί ότι το πρόσφατο «ξεμπλοκάρισμα» των διαδικασιών δείχνει πως είναι καθοριστικός ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης –  ρόλος που θα παραμείνει καθοριστικός μέχρι το τέλος του έργου.

Στόχος μας η επίσπευση και ολοκλήρωση του έργου ώστε το «Καπετανάκειο» να γίνει ξανά σχολείο και να καθίσουν και πάλι οι μαθητές στα θρανία του».

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 8.2.2017

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε