ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σήμερα στην ημερίδα του Υπουργείου Εργασίας στο Ηράκλειο σχετικά με την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, τάσεις και προοπτικές”, συνοδεύοντας  για δεύτερη μέρα την Αναπλ. Υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου στην περιοδεία της στο Ηράκλειο.

aiΗ σημερινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης και αποτελεί συνέχεια της δεύτερης μέρας της περιοδείας της Αναπλ. Υπουργού Εργασίας στο Ηράκλειο, μετά τη χθεσινή επίσκεψη, μεταξύ άλλων, σε σημαντικές κοινωνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε Ηράκλειο και Ανώγεια. Στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο Ηράκλειο παρουσιάστηκαν οι νέες δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος 4430/2016  για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, καθώς και τα εργαλεία  υποστήριξης για την ενίσχυση του τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Νίκος Ηγουμενίδης  τόνισε τη σημασία της εμπειρίας της Κρήτης μέχρι σήμερα στην κοινωνική οικονομία, καθώς και ότι το νομοσχέδιο σήμερα πάει μπροστά την ίδια την υπόθεση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, κάνοντας “το αναγκαίο βήμα για να εξασφαλίσουμε μηχανισμούς στήριξης και χρηματοδοτικά μέσα, έτσι ώστε, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, οργανωμένα, να προχωρήσουμε την υπόθεση και την προοπτική της κοινωνικής οικονομίας στη χώρα μας”.

ai7Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης, μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, έχει παρακολουθήσει από την αρχή όλη την επεξεργασία του νέου νόμου για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, έχει συνδράμει με παρατηρήσεις και προτάσεις μέχρι την τελική ψήφιση του, και όπως είχε τονίσει κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής: “Σε συνθήκες οικονομικής στενότητας, σε συνθήκες κρίσης, όπως αυτές που ζούμε, η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, μπορεί να εξασφαλίσει πολλές, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και με βάθος χρόνου. Μπορεί, επομένως, να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης της απασχόλησης».

image-0-02-05-db905bdd6c1b093d5f6de9996fcafbd06a669b6436319715234df2b2b0ce0b7a-VΧθες και σήμερα, ο Νίκος Ηγουμενίδης συνόδευσε σε όλη την περιοδεία της στο Ηράκλειο την Αναπλ. Υπουργό Εργασίας, με στόχο τόσο την ενημέρωση των πολιτών, την καταγραφή της εμπειρίας και των δυνατοτήτων του Νομού, όσο και την προσπάθεια ανάδειξης όλων των εργαλείων  υποστήριξης για την ενίσχυση του τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας σε Ηράκλειο αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα.

antonopoulouiraklio2

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 2.4.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε