Με αφορμή το σημερινό άρθρο του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σε εφημερίδα της Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«To σημερινό άρθρο του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε εφημερίδα της Κρήτης είναι πράγματι «βαρυσήμαντο», όπως χαρακτηρίζεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.

Προτείνει την ενθάρρυνση της σύστασης ομάδων και οργανώσεων παραγωγών. Δε λέει κουβέντα για την πολιτική της ΝΔ που προκάλεσε καταστροφή του πρωτογενούς τομέα και απώλεια 25% του ΑΕΠ.

Προτείνει την αξιοποίηση προγραμμάτων της ΕΕ. Προτείνει αξιοποίηση τύπου «πακέτου Χατζηγάκη»;

Προτείνει διασφάλιση χρηματοδοτικών εργαλείων για τον πρωτογενή τομέα. Δε λέει κουβέντα για το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας.

Προτείνει απροκάλυπτα την παρουσία του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα στην υπηρεσία του αγρότη. Δε λέει κουβέντα για το πόσο θα κοστίσει η ιδιωτική ασφάλιση στον αγρότη και πόσους αγρότες θα αφήσει ανασφάλιστους.

Προτείνει στους αγρότες για την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής «λιγότερους φόρους – λιγότερο κράτος». Εννοεί «λιγότερο κοινωνικό κράτος», δηλαδή «λιγότερη δημόσια παιδεία, λιγότερη δημόσια υγεία, λιγότερη προστασία των φτωχών και των αδύναμων».

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική βρίσκει έδαφος στην καταστροφή του κοινωνικού κράτους που η ίδια προκάλεσε. Ωστόσο, για τη μικρομεσαία αγροτιά η απάντηση δεν είναι η ιδιωτική ασφάλιση και το «λιγότερο κράτος». Ίσα-ίσα, σε συνθήκες μνημονίου και δημοσιονομικής ασφυξίας, η υπεράσπιση της δημόσιας σφαίρας είναι αυτό που έχουν ανάγκη τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Σήμερα δεν χρειαζόμαστε μια περισσότερο ή λιγότερο «φανερή» νεοφιλελεύθερη ατζέντα, αλλά ένα ολοκληρωμένο πολιτικό και κοινωνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Σχέδιο που μόνο η Αριστερά, η πολιτική δύναμη των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, επεξεργάζεται, υπερασπίζεται και μπορεί να προωθήσει».

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 30.1.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε