ΔΗΛΩΣΗ

 

Ερωτηθείς σχετικά με το έργο της αντικατάστασης – επέκτασης του δικτύου ύδρευσης του Ηρακλείου, ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σαφές ότι  καμία άλλη Κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει βάλει τόσο μπροστά και τόσο ρεαλιστικά το θέμα της χρηματοδότησης και υλοποίησης του μεγάλου από κάθε άποψη έργου της αντικατάστασης – επέκτασης των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ηρακλείου ως ένα ζωτικής σημασίας θέμα που αφορά στην καθημερινότητα των δημοτών του Ηρακλείου.

Η χθεσινή δια στόματος του Πρωθυπουργού και βουλευτή Ηρακλείου Αλέξη Τσίπρα αναφορά στο έργο αυτό, τόσο στη Λότζια όσο και στην κεντρική ομιλία του στο Ηράκλειο, πιστοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι το έργο αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τη σημερινή Κυβέρνηση.

Η επεξεργασία από το Υπουργείο Ανάπτυξης ενός συνολικού χρηματοδοτικού σχήματος, που εκτός από το ΕΣΠΑ θα περιλαμβάνει πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και μόχλευση από άλλες χρηματοδοτικές πηγές, αποτελεί σημείο «κλειδί» για την υλοποίηση του. Είναι σαφές ότι ένα τέτοιο κοινωνικό έργο υποδομής – στο”πάγο” από όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις –  δεν υλοποιείται από την μια μέρα στην άλλη, αλλά χτίζεται μόνο βήμα-βήμα. Και η σημερινή Κυβέρνηση υπερβαίνει όλες τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και κάνει όλα τα αναγκαία βήματα που χρειάζονται για την υλοποίηση του.

Όπως είχε τονιστεί και στην αρχική συνάντηση στη Λότζια τον Αύγουστο του 2016, αλλά και στις συναντήσεις μας τόσο με τον πρώην Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, όσο και με τον σημερινό Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, με τον οποίο βρισκόμαστε σε «ανοιχτή γραμμή» για το θέμα, αλλά και φυσικά με την ίδια την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου και τους ανθρώπους της, το έργο προχωρά και βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε μια ρεαλιστική τροχιά υλοποίησης.

image-0-02-05-fd0133d9d9695b37f6196fd0d3627ebb63a2798034d4a5d6f9458b4650a16858-vΓιατί, όπως τόνισε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, το δικαίωμα στο κοινωνικό αγαθό του νερού είναι μια υπόθεση που αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών του Ηρακλείου, στην ποιότητα της ζωής τους, αλλά και στο σεβασμό στους φυσικούς πόρους αυτού του τόπου».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 21.12.2016

 

 

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε