Χαιρετισμό απέστειλε στη Δασκάλα του κα Αγοραστή Μόραλη, ο μαθητής της, καρδιολόγος και σημερινός βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης κατά την σημερινή εκδήλωση προς τιμήν της ως τέως διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Βενιζελείου για την σημαντική προσφορά της στο νοσοκομείο και τις υψηλού επιστημονικού επιπέδου υπηρεσίες που παρείχε στους ασθενείς.
H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική βιβλιοθήκη του Βενιζελείου Νοσοκομείου με τιμητική απόδοση του ονόματος της τιμωμένης ιατρού σε θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου.
Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Νίκου Ηγουμενίδη που διαβάστηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης:

Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016

Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα ειλικρινά λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας.

Όπως όλοι μας, θυμάμαι που αναζητούσα στο τέλος της φοιτητικής μου ζωής να βρω τον δρόμο μου στην Ιατρική. Είχα το δίλημμα αν θα έπρεπε να παραμείνω στην Αθήνα ή να επιστρέψω στην Κρήτη. Τότε ο αδελφός του πατέρα, ο αείμνηστος γιατρός Βαγγέλης Ηγουμενίδης, μου πρότεινε να συνεχίσω στην «Μόραλη». «Έλα κάτω», μου είπε. «Τέτοια γιατρό δεν θα βρεις εύκολα. Πουθενά. Αξίζει να συνεχίσεις στο Ηράκλειο, στην κλινική της. Αξίζει να τη γνωρίσεις στα πρώτα σου βήματα ως γιατρός». Έτσι μου είπε. Η κ. Αγοραστή Μόραλη ήταν ο λόγος για τον οποίο κατέβηκα στην Κρήτη, για την συνέχεια της εκπαίδευσής μου, στην παθολογία.

Η κ. Μόραλη υπήρξε και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα:

-Γιατρού μείζονος προσπάθειας

-Ανιδιοτελούς υπηρέτη της δημόσιας υγείας

-Μάχιμου υπερασπιστή της αξιοπρέπειας του λαού μας.

Σεβαστή Δασκάλα μας,

Θεωρώ εαυτόν τυχερό, που διδάχτηκα από Εσάς, στην κλινική σας.

Πιστεύω ότι το αποτύπωμα σας παραμένει ανεξίτηλο στην προσωπική μου διαδρομή.

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω δημόσια για το ήθος, τις αξίες και όλα όσα με την προσωπική σας στάση μου προσφέρατε.

Φίλες και Φίλοι,

Πολλοί από εμάς  – φαντάζομαι αρκετοί θα είναι παρόντες στην αίθουσα σήμερα, άλλος ένας λόγος που με στενοχωρεί η σημερινή απουσία μου –  είμαστε υπερήφανοι που εκπαιδευτήκαμε από την Μόραλη, στην κλινική της.

Ας δώσουμε την ευκαιρία στους νέους συναδέλφους μας, να σκέφτονται το παράδειγμα της, όταν στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους αποφασίζουν για τη διαδρομή τους. Για τον λόγο αυτό, χωρίς να θέλω να επιδοθώ σε «πλεονασμό» πρότασης, ίσως σε επόμενη εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας ή της 7ης ΥΠΕ, για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των ασθενών, θα πρότεινα όχι ένας θάλαμος, αλλά ολόκληρη η πτέρυγα της Παθολογικής Κλινικής να μετονομαστεί σε «Παθολογική Κλινική Αγοραστή Μόραλη».

Σας ευχαριστώ

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης

 

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε