ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εκπεφρασμένη η βούληση της Κυβέρνησης για ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων για τη λειτουργία του Αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης»

Συμμετοχή του Νίκου Ηγουμενίδη στη σημερινή σύσκεψη  για το Αεροδρόμιο Ηρακλείου

 

15.7.2016 aerodromio2

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης συμμετείχε σήμερα στη Σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος Ηρακλείου με θέμα την «Αναβάθμιση του Αερολιμένα, Νίκος Καζαντζάκης».

Κατά τη παρέμβαση του στη σύσκεψη  ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε στην Επίκαιρη Ερώτηση που πρόσφατα κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη και η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, δίνοντας έμφαση στον προγραμματισμό, τους διαγωνισμούς που ήδη έχουν γίνει για την αποκατάσταση τοπικών φθορών, στην ανατολική επέκταση του αεροσταθμού, στη βόρεια επέκταση και την αναδιαρρύθμιση των αιθουσών.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη παραχώρηση εκτάσεων για τις οποίες έχει συμφωνήσει ήδη το Υπουργείο Άμυνας αλλά και στην εξέταση όλων των δυνατών ενεργειών για τη διάθεση του 2% των εσόδων του αεροδρομίου στις ανάγκες του ίδιου του αεροδρομίου, σημειώνοντας ότι σήμερα επιτρέπονται κυρίως οι κεντρικοί διαγωνισμοί, αφού οι τοπικοί διαγωνισμοί γίνονται μόνο για έκτακτες ανάγκες.

15.7.2016 aerodromio1Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι το αεροδρόμιο δεν θα αφεθεί στη τύχη του και μετέφερε την εκπεφρασμένη και σταθερή βούληση της Κυβέρνησης να ολοκληρωθούν όλα τα αναγκαία και σε εξέλιξη έργα του σημερινού Αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» για όσο διάστημα διαρκέσει ο διαγωνισμός και τα έργα του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου- μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- σε επιβατική κίνηση αεροδρομίου της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 15.7.2016  

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε