Δήλωση

Νίκου Ηγουμενίδη

 

«Κανένας εφησυχασμός στο τομέα των εξαρτήσεων 

με φρένο στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους»

 

Με αφορμή τη σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών», ο Νίκος Ηγουμενίδης, βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Υποεπιτροπής της Βουλής για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

bio«Με τις ευρύτερες δυνατές κοινωνικές συμμαχίες, χωρίς κανένα εφησυχασμό και με την αναγκαία αποφασιστικότητα είναι επιτακτικό σήμερα να στραφούμε και να ενισχύσουμε τις δομές και το ανθρώπινο δυναμικό που δραστηριοποιείται στον τομέα των εξαρτήσεων και που καθημερινά δίνει ένα σημαντικό αγώνα για να υπερασπιστεί πάνω από όλα τον άνθρωπο και τις αξίες του.

Στις συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης, το πιο αποτελεσματικό μέτρο στο τομέα των εξαρτήσεων είναι το φρένο στη προηγηθείσα συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.

Η επικείμενη συμπερίληψη στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής ενός τριετούς διάρκειας πλάνου χρηματοδότησης των φορέων που δραστηριοποιούνται για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων αποτελεί ένα σημαντικό μεσοπρόθεσμο εργαλείο πολιτικής. Όπως σημαντικό εργαλείο αντιμετώπισης του ζητήματος των εξαρτήσεων είναι και η συνολική δέσμη ενεργειών που προ ημερών ανακοινώθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής .

Η πρόληψη, η καταπολέμηση του στιγματισμού, η άρση των αποκλεισμών, η επανένταξη, το άνοιγμα της κοινωνίας στα εξαρτημένα άτομα, μια κοινωνία με πραγματικά «ξέφωτα», ένας πιο δίκαιος και δημοκρατικός κόσμος με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αξιοπρέπεια του, είναι μερικά από τα πιο αποτελεσματικά όπλα μας για ένα μέλλον χωρίς εξαρτήσεις.

Και βέβαια το πιο μεγάλο ξέφωτο δεν είναι οι παιδονόμοι της εξουσίας και ο κόσμος της εικονικής πραγματικότητας διαφόρων ουσιών, αλλά οι αγώνες, οι ιδέες και τα οράματα της Αριστεράς που επιτρέπουν στη νεολαία και στο λαό μας να ζήσει σε βάθος όλη του τη ζωή».

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 26.6.2016

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε