Εκλογές 21 Μαΐου 2023

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

Του Νίκου Ε. Ηγουμενίδη*

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, 31-03-2023

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών. Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι η εποχή μας εμπεριέχει “κραδασμούς” και ελλοχεύει κινδύνους κάθε είδους και μορφής. Επιβεβαιώνοντας τον ποιητή της Πλατείας Ταξίμ, που μίλησε τότε περί, «αιχμαλωσίας και μη παράδοσης». Σοφή και διαχρονική πραγματικότητα, κυρίως στην πολιτική.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές πραγματοποιούνται σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα. Συγκρούονται σε πολλά επίπεδα διαφορετικοί κόσμοι. Ναι, με αδυναμίες και ελλείμματα. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος. Κάτι που αν δεν το παραδεχτούμε και κάνουμε πως δεν το βλέπουμε, φτάνουμε στα όρια της πολιτικής ένδειας ή ακόμη και …“βλακείας”.

Με την προκήρυξη πλέον των εκλογών, μπαίνουμε στην τελική ευθεία της μάχης για την λήξη της καταστροφικής διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα του απολογισμού της νεοφιλελεύθερης επίθεσης της Δεξιάς.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν για τον “βιασμό” της δημοκρατίας, με τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, πολιτικών και της ηγεσίας του στρατεύματος, αλλά και για το μπαράζ απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους όπως αποκαλύπτεται όλο το τελευταίο διάστημα.

Η Δεξιά οφείλει να τοποθετηθεί για την ανοχή που επιδεικνύει στην αισχροκέρδεια μιας χούφτας, σε βάρος της κοινωνίας που αντιμετωπίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα της ακρίβειας.

Η κυβέρνηση της Δεξιάς, είναι υποχρεωμένη να σταματήσει να κρύβει πίσω από τις διεθνείς εξελίξεις, τις αντι-κοινωνικές πολιτικές επιλογές της. Αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα, οι εμπνευστές του αίσχους του υποκατώτατου μισθού, οι υπεύθυνοι της φυγής στο εξωτερικό του ανθού της Ελληνικής κοινωνίας, αυτοί που κατέστρεψαν το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα, αυτοί που έκλεψαν τη ζωή της Ελληνικής νεολαίας, πρέπει και θα λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό.

Η νεοφιλελεύθερη ΝΔ που ιδεοληπτικά επιμένει στην εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας στην Ελλάδα, χρωστά απαντήσεις στο λαό μας.

Ωστόσο, για να αποκτήσουμε μια επιτελική εικόνα, για την καλύτερη κατανόηση των υποχρεώσεων που γεννά η καθημερινότητά μας, αξίζει να ανέβουμε πάνω από το καθημερινό “μεροδούλι – μεροφάϊ”. Έχουμε χρέος να σταθούμε στον προοδευτικό κόσμο, στον κόσμο της Αριστεράς, αλλά και στα καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Στις ιδεολογικές μας αφετηρίες, παραμένει ζωντανό και ακέραιο το όραμα μας για την Ελλάδα της νέας εποχής, απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος. Για την συμπόρευση του συνόλου των προοδευτικών δυνάμεων, που παραμένει ο αταλάντευτος στόχος μας. Με την Αριστερά στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης.

Στην αναζήτηση αυτού του κόσμου σε κρίσιμα μικρά και μεγάλα προβλήματα δίνουμε διέξοδο κι προοπτική.  Στον ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη μάζα αριστερών ανθρώπων είδε μια διέξοδο. Και για να είμαστε απόλυτα ακριβείς την διέξοδο εκείνη που θα οδηγούσε στην δημιουργία ενός μετώπου για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ. Ενός προοδευτικού σχηματισμού με κυρίαρχους άξονες την «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», την «ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ» και με «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΠΑΝΤΟΥ!».

Ο προοδευτικός κόσμος, στα όρια βαθιάς τοξικής πόλωσης, περιμένει από ΕΜΑΣ και μάλιστα ΠΟΛΛΑ, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Αυτά που μπορούμε και ακόμη περισσότερα.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣ!

*Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε