Στις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» συμμετείχαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης.

Η αγανάκτηση για την αδιαφορία και αναλγησία της κυβέρνησης πλέον ξεχειλίζει, καθώς 17 μήνες μετά τον σεισμό ακόμα δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των υποσχέσεων.

Τα ερωτήματα που θέτει ο Σύλλογος με την κατάθεση σχετικού υπομνήματος στην Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης είναι αμείλικτα:

  1. Πότε θα επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής;

  2. Πότε θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες;

  3. Πότε θα μας απαντήσουν για τον ΦΠΑ εργασιών στα σεισμόπληκτα κτίρια;

  4. Πότε θα πάρουν όλοι οι δικαιούχοι την οικοσκευή που δικαιούνται;

  5. Ποιό θα είναι το ενιαίο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την περιοχή;

  6. Τι θα γίνει με τις δεσμεύσεις των χρημάτων από τους «ακατάσχετους» λογαριασμούς;

  7. Τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς των ακινήτων σε σεισμόπληκτες περιοχές;

  8. Έως πότε θα χάνονται σπίτια και περιουσίες σεισμόπληκτων πολιτών για ένα κομμάτι ψωμί;

Οι βουλευτές προχώρησαν σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα σοβαρά ζητήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι, καταθέτοντας Αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς το εν λόγω υπόμνημα.

«Η ανοχή και η υπομονή τελείωσαν. Η κυβέρνηση εμπαίζει τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου 1,5 χρόνο τώρα, με ασάφειες, κούφιες υποσχέσεις και επικοινωνιακά τερτίπια. Αυτή τη στιγμή δεκάδες άνθρωποι μένουν ακόμα σε οικίσκους, χιλιάδες αιτήσεις για αποκατάσταση κτιρίων εκκρεμούν, ενώ κατάσχονται από τα funds οι περιουσίες τους και τα χρήματα της αρωγής από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Οι ευθύνες που βαραίνουν τους αρμόδιους Υπουργούς, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό είναι τεράστιες. Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι επειδή ήρθε, ήπιε τις ρακές του και έβγαλε φωτογραφίες στα χαλάσματα, ξεμπέρδεψε, είναι γελασμένος.

Απαιτούμε τώρα άμεσες λύσεις και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», τόνισαν οι βουλευτές.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε