ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Βουλή το ψήφισμα στάσης εργασίας της ΔΕΥΑΗ από τους βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στη Βουλή κατέθεσαν το ψήφισμα της στάσης εργασίας των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ηρακλείου οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης. Με την αναφορά προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών οι βουλευτές  στρέφονται ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου που προωθεί την εμπορευματοποίηση του νερού και αναδεικνύουν την «επιχείρηση» της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του νερού.

Όπως τονίζεται στο κείμενο του ψηφίσματος, «η απόσυρση του νομοσχεδίου στο σύνολό του είναι επιβεβλημένη, όπως επιβεβλημένη είναι η έναρξη σοβαρής και ουσιαστικής διαβούλευσης (αμέσως μετά τις εκλογές) σε όλα τα επίπεδα υδατικής διακυβέρνησης για τη δημιουργία αποτελεσματικής εθνικής στρατηγικής στον τομέα των υδάτων».

Ειδικά για το Νομοσχέδιο σημειώνεται ότι «έρχεται να καταργήσει το θεσμικό πλαίσιο των ΔΕΥΑ, όπως καθορίζεται από το νόμους 1069/1980 και 4483/2017, αφαιρώντας αρμοδιότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντας αυξημένες αρμοδιότητες στη Ρυθμιστική Αρχή Νερού και Αποβλήτων η οποία θα επιβάλει αναδιοργάνωση του τομέα παροχής υπηρεσιών ύδατος με συγχωνεύσεις και συνενώσεις, θα αποφασίζει για έργα και υπηρεσίες, θα αποφασίζει για τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν τις ΔΕΥΑ».

Οι 3 βουλευτές επισημαίνουν σχετικά ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική παρέμβαση στα δύο προβλήματα της ΔΕΥΑ Ηρακλείου: «Πρώτον, της υποστελέχωσης των υπηρεσιών μας και, δεύτερον, στην αύξηση του ενεργειακού κόστους», και ζητούν τις άμεσες ενέργειες των αρμόδιων Υπουργών.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε