ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Ηγουμενίδης: «Θράσος! Επιβεβαιώνει ο Τριαντόπουλος ότι είναι ακατάσχετα τα ποσά που κατασχέθηκαν στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου»

 

Σχετικά με την απάντηση που έχει διαβιβαστεί από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο στον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκο Ηγουμενίδη για την ερώτηση που έχει καταθέσει για τις παράνομες κατασχέσεις ποσών σε σεισμόπληκτους πολίτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Την ώρα που σε ορισμένους συμπολίτες μας στο Αρκαλοχώρι έχουν κατασχεθεί οι λογαριασμοί τους από τα ποσά της αρωγής που τους έχουν καταβληθεί,  ο  – κατά τα άλλα αρμόδιος από την Κυβέρνηση για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές –  κ. Τριαντόπουλος με περισσό θράσος διαβιβάζει μια απάντηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ούτε λίγο ούτε πολύ επιβεβαιώνει ότι τα ποσά είναι όντως ακατάσχετα και δεν θα πρέπει να κατάσχονται, ενώ φαίνεται να μην γνωρίζει ότι έχουν κατασχεθεί ήδη λογαριασμοί!

Αφού λοιπόν το ποσό της αρωγής, όπως σημειώνει ο κ. Τριαντόπουλος σύμφωνα με το νόμο «δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα», τότε, αλήθεια, γιατί δεν μας εξηγεί πώς έχουν δεσμευθεί τα ποσά της αρωγής σε συμπολίτες μας; Ή μήπως ο κ. Τριαντόπουλος θα μας πει ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά από τους φορείς και τους πολίτες του Αρκαλοχωρίου που έχουν εδώ και καιρό θέσει επιτακτικά το θέμα;

Η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να «ξεμπλοκάρει» άμεσα όσους λογαριασμούς σεισμόπληκτων έχουν «παγώσει». Είναι γνωστό ότι εδώ και πολύ καιρό έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τους σεισμόπληκτους στο Νομό Ηρακλείου, αλλά ο χλευασμός απέναντι σε όσα καθημερινά αντιμετωπίζουν αποτελεί πρόκληση για όλη την κοινωνία».

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε