ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ  ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χαιρετίζει  και στηρίζει, τη σημερινή συγκέντρωση της επιτροπής αγώνα εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, που αντιδρούν κι αγωνίζονται ενάντια στη μετατροπή πέντε μουσείων της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σε ΝΠΔΔ.

Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής με επικεφαλής το Συντονιστή Δ. Κλαράκη, μαζί με τους Βουλευτές του κόμματος, Βαρδάκη Σωκράτη, Ηγουμενίδη Νίκο, Μαμουλάκη Χάρη, συμμετείχαν στην παραπάνω συγκέντρωση, όπως και  εκατοντάδες Ηρακλειώτες που αψήφησαν το κρύο και τη βροχή και  συγκεντρώθηκαν, ξεναγήθηκαν στους χώρους του, και ενημερώθηκαν για τις αρνητικές επιπτώσεις του σχετικού Νομοσχεδίου, που οδηγεί τα μουσεία  σε ιδιωτικοποίηση, καταργεί τις υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις, βάζει σε κίνδυνο κι εμπορευματοποιεί τις αρχαιότητες, περικόπτει τις δωρεάν προσφερόμενες έως τώρα δραστηριότητες.

Στο αφήγημα της ΝΔ, ότι δεν πρόκειται περί ιδιωτικοποίησης, αλλά μετατροπής σε ΝΠΔΔ, οι εργαζόμενοι αλλά και ο λαός του Ηρακλείου έχει συνειδητοποιήσει, ότι πολύ εύκολα και ευέλικτα μπορούν να δοθούν σε ιδιώτες οι αρμοδιότητές τους: η φύλαξη, η καθαριότητα, η συντήρηση, η διοργάνωση εκθέσεων, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι δράσεις, η επιστημονική έρευνα και μελέτη. Όλα τούτα κινδυνεύουν με το γνωστό επιχείρημα περί εκλογίκευσης δαπανών. Η αποκοπή των μεγάλων δημόσιων μουσείων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία συνιστά μια βαθύτατα πολιτική πράξη που στηρίζεται στο νεοφιλελεύθερο αφήγημα και στην πολιτική στόχευση αυτής της κυβέρνησης για την εφαρμογή συντηρητικών αντιμεταρρυθμίσεων σε όλο το φάσμα της οργάνωσης και διαχείρισης των δημόσιων αγαθών.

Τούτη η συντηρητική πολιτική αφορά όλη την κοινωνία. Η σημερινή συγκέντρωση απέδειξε την αγωνία όλων για την τύχη του εμβληματικού Μουσείου της πόλης μας.

Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τούτον τον αγώνα κι επαναλαμβάνουμε τη ρητή δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, ότι θα καταργηθεί ο συγκεκριμένος Νόμος, μετά τις εκλογές.

Γραφείο Τύπου

της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε