KΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Άρθρο του Νίκου Ε. Ηγουμενίδη*

Η κοινωνία γύρω μας είναι μπερδεμένη και συνοφρυωμένη. Η καθημερινότητά μας, όλα όσα βιώνουμε, απέχουν πολύ από αυτά που θέλουμε. Απέχουν πολύ περισσότερο από αυτά που αποζητούμε, ελπίζουμε και ονειρευόμαστε!

Αξίζει να σκύψουμε στις αγωνίες των συμπολιτών μας και να προσπαθήσουμε να ακούσουμε τι θέλουν να μας πουν. Ας προσπαθήσουμε να ακούσουμε τι λέει η κοινωνία μέσα από τον χαμό και το μπέρδεμα της.

Έτσι κι αλλιώς, στη συναρπαστική περίοδο που διανύουμε, θα έχουμε μπροστά μας πολλές πολιτικές μάχες. Μια ιδιαίτερα πολιτική μάχη είναι η επικείμενη εκλογική. Μια μάχη που πρέπει να δείξει στην κοινωνία πως η Αριστερά είναι εδώ. Παλεύει για να λύσει προβλήματα που δυσκολεύουν και στερούν από τους γύρω μας ακόμη και τα αυτονόητα.

Οφείλουμε να δείξουμε στις επικείμενες εξελίξεις, ότι η Αριστερά είναι παρούσα. Όχι για να καταγράψει μια “ένδοξη ήττα” αλλά για να επιτύχει μια  “περίλαμπρη νίκη” που θα βάλει τα θεμέλια για μια άλλη πορεία της χώρας. Θα μας φέρει πιο κοντά στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης!

Γι’ αυτό, για την Αριστερά της νίκης, περισσότερο από ποτέ, σήμερα, ΤΩΡΑ, είναι επιβεβλημένο να βρεθούν κοινά σημεία επαφής και προσέγγισης. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές, που για κάποιους, ίσως, να είναι τεραστίου διαμετρήματος. Αναμφίβολο δικαίωμα τους και δυνητικό προϊόν υγείας για τα δύσκολα που έρχονται. Έχουμε όμως τόσες διαφορές μεταξύ μας που δεν μπορούμε να βρούμε ούτε το ελάχιστο κοινό σημείο αναφοράς, που δεν θα αλλοιώνει το πολιτικό, ιδεολογικό, ταξικό μας πρόσημο;

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας: Η αλλαγή “ρότας” στην πορεία της χώρας, η ανατροπή του πολιτικού συσχετισμού, το ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, η κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων, είναι επιταγή των καιρών. Είναι η ελπίδα για τους πολλούς, για τους αδύναμους, για την πλειοψηφία της κοινωνίας, που σήμερα βιώνει ότι δεν έχει “στον ήλιο μοίρα”. Κάθε πολιτική δύναμη θα κριθεί από τις πολιτικές απαντήσεις που θα δώσει ΣΗΜΕΡΑ σ’ αυτές τις ανάγκες.

Στις απαντήσεις αυτές δεν χωράνε μισόλογα. Δεν έχουν θέση οι ταλαντεύσεις. Δεν γίνεται να πατάνε στην πρόταση της Αριστεράς και την ίδια στιγμή να “γλυκοκοιτάζουν” προς τα Δεξιά. Το “αντι-ΣΥΡΙΖΑ” μέτωπο αδυνατεί να απαντήσει στις αγωνίες του λαού μας, αδυνατεί να καλύψει την όποια ανεπάρκεια πολιτικών θέσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η Αριστερά της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της νίκης, πρέπει να είναι και είναι εδώ! Οι προτάσεις – απαντήσεις μας για την οικονομία και την προστασία από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, την ανάκτηση της εργασίας, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τη νέα γενιά, για την υγεία, την παιδεία, για τη δημοκρατία, την κοινωνική ισότητα και αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, σαφείς. Είμαστε έτοιμοι για τη “δεύτερη” φορά, με επίγνωση, για να δώσουμε το λόγο στους ποιητές, πως“… δεν βγαίνουνε τα όνειρα σε πλειστηριασμό, δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα …”

“Ας αφήσουμε το μέλλον να αποφασίσει!”

*Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημ. Νέα Κρήτη, Σάββ. 14-1-2023

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε