Δήλωση βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την παράταση θητείας του Διοικητή ΠΑΓΝΗ – Πλήρης κάλυψη Πλεύρη στις αθλιότητες Χαλκιαδάκη

 

Η δημοσίευση (12/1/2022) στο ΦΕΚ της παράτασης της θητείας του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Γ. Χαλκιαδάκη, καθιστά τον Υπουργό Υγείας κ.Πλεύρη απολύτως συνυπεύθυνο και πολιτικά υπόλογο για την αυθαίρετη, αυταρχική και άκρως προσβλητική για τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, συμπεριφορά του εν λόγω Διοικητή. Παρά το κύμα αντιδράσεων και την καθολική καταδίκη της απαράδεκτης ενέργειας του να διενεργήσει κατ’ οίκον έλεγχο σε 3 αναισθησιολόγους που νοσούσαν με covid-19, παρά την κατακραυγή του ιατρικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας, ο κ. Πλεύρης  όχι απλώς δεν κράτησε απόσταση, αλλά κάλυψε πλήρως και επιβράβευσε τις αθλιότητες του κ. Χαλκιαδάκη.  

Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Υγείας υιοθετεί και στηρίζει μια διοικητική πρακτική που  πλήττει ευθέως την  τιμή και την  αξιοπρέπεια όχι μόνο των συγκεκριμένων γιατρών αλλά όλου του υγειονομικού προσωπικού του δημόσιου συστήματος υγείας, που παρά την αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και τις άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβής, εξακολουθεί  να δίνει μάχη καθημερινά για τον άρρωστο και να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες περίθαλψης. Είναι προφανές επίσης ότι τον κ. Πλεύρη δεν τον απασχολούν ούτε οι κινητοποιήσεις των γιατρών, ούτε ο κίνδυνος να πολλαπλασιαστεί  το κύμα παραίτησης και φυγής  γιατρών, αλλά μόνο το γόητρο και η «ασυλία» των εκλεκτών του «συστήματος Μητσοτάκη».  

Η μόνη κίνηση εκτόνωσης της κρίσης και  διασφάλισης της  εύρυθμης λειτουργίας του ΠΑΓΝΗ,  είναι η αποπομπή του  κ. Χαλκιαδάκη από τη θέση του. Είναι υποχρέωση  του Υπουργού Υγείας να ζητήσει με αυτό τον τρόπο έμπρακτα συγγνώμη από τους συγκεκριμένους γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά και από το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού.  

Βαρδάκης Σωκράτης

Ηγουμενίδης Νίκος

Θραψανιώτης Μανόλης

Μαμουλάκης Χάρης

Ξανθός Ανδρέας

Πολάκης Παύλος

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε