ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αναφορά Ηγουμενίδη-Μαμουλάκη για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης το έγγραφο του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων με το οποίο ζητείται επιτακτικά η άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία με ειδική πρόσκληση ενδιαφέροντος για όπου υπάρχει δυσκολία κάλυψης και η άμεση προκήρυξη μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών εν όψει του σχολικού έτους 2023-2024.

Η αναφορά συνυπογράφεται συνολικά από 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και οι αρμόδιοι τομεάρχες Παιδείας Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη.

Στο υπόμνημα του Συλλόγου τίθενται τα ζητήματα των αναπληρωτών δασκάλων και τονίζεται ότι «οι τακτικοί διορισμοί μόνιμου προσωπικού επιβάλλεται να αποτελούν την κανονικότητα. Οτιδήποτε διαφορετικό, θα χαρακτηρίζεται (και ορθώς) ως ημιτελές έργο και πυροτέχνημα. Ο σκοπός, άλλωστε, (θα πρέπει να) είναι η άρτια στελέχωση των σχολείων και η επαρκής παιδαγωγική τους λειτουργία προς όφελος των μαθητών», όπως αναφέρεται.

Οι βουλευτές ζητούν την άμεση απάντηση και τις σχετικές ενέργειες της Υπουργού Παιδείας,  καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 5.12.2022

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε