ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Ηγουμενίδης: Η διαχείριση της πανδημίας από τους πολέμιους του κοινωνικού κράτους επιδείνωσε τη θέση των ΑμεΑ

 

Σύντομο χαιρετισμό για τα ΑμεΑ και για την προσβασιμότητα στη μουσειακή εκπαίδευση απηύθυνε σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. Κατά τη διάρκεια ημερίδας και με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία ο βουλευτής τόνισε ότι «η σημερινή μέρα, η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, είναι η υπενθύμιση ότι  πρέπει να χτίσουμε μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και συμπεριληπτική για όλους και όλες. Η σημερινή μέρα, όπως όμως και κάθε ημέρα, οφείλει να μας κινητοποιεί όλους στην κατεύθυνση της οριστικής εξάλειψης του αποκλεισμού και των διακρίσεων».

Για το ίδιο θέμα και τη στάση της σημερινής Κυβέρνησης προσέθεσε ότι «είναι γεγονός ότι η διαχείριση της πανδημίας από τους πολέμιους του κοινωνικού κράτους, όξυνε ακόμα περισσότερο υπαρκτά προβλήματα και επιδείνωσε τη θέση για τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού και για τα ΑμεΑ», καθώς και ότι «είναι ανάγκη να ενταχθούν οι ανάπηροι συμπολίτες μας σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής καθώς και να κάνουμε τις πόλεις μας ακόμη πιο φιλόξενες και πιο προσβάσιμες.

Ειδικά για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ο βουλευτής συνεχάρη τους υπεύθυνους του Μουσείου και την Περιφέρεια Κρήτης για την πρωτοβουλία να διοργανωθεί μια ημερίδα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ τονίζοντας ότι «το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα δράσεων και υπηρεσιών που αίρουν αυτούς τους αποκλεισμούς, και μάλιστα στην καρδιά της πλέον τουριστικής πόλης της χώρας. Γι’ αυτό και απαιτείται να στηριχθεί και με το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό.»

Όπως σημείωσε ο Νίκος Ηγουμενίδης, «αυτό που συμβαίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο πρέπει να γίνει ο κανόνας. Δεν μπορεί ακόμη να έχουμε χώρους απροσπέλαστους, ακόμη και σε Μουσεία νεοανεγερθέντα, και έλλειψη ακόμη και στοιχειωδών παροχών, σε μια κοινωνία, που δε φαίνεται να έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες όλων των πολιτών της».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 3.12.2022

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε