ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή το ζήτημα της διαχείρισης αποβλήτων αμιάντου στις σεισμόπληκτες περιοχές

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης για το ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων αμιάντου στις σεισμόπληκτες περιοχές. Συγκεκριμένα, κατέθεσαν το πρόσφατο έγγραφο του ΤΕΕ-ΤΑΚ προς τον Υπουργό Υποδομών στο οποίο τονίζεται ότι το ζήτημα της διαχείρισης και υγειονομικής ταφής δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη στα πληγέντα από το σεισμό κτίρια με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.

Στο έγγραφο επισημαίνεται η ανάγκη άμεσης ενημέρωσης των μηχανικών, των πολιτών, της ΤΑΕΦΚ και της δημοτικής αρχής ώστε να γίνεται σωστά η καταγραφή, ενώ επίσης τονίζεται ότι η συγκέντρωση των συσκευασμένων προϊόντων αμιάντου θα πρέπει να γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους οι οποίοι θα παραχωρούνται από τον δήμο και κατόπιν να ακολουθείται η υγειονομική ταφή, και προτείνεται η άμεση εισαγωγή άρθρου στο τιμολόγιο επισκευών και ανακατασκευών που θα περιλαμβάνει την αποψίλωση αμιάντου από εξειδικευμένο-πιστοποιημένο συνεργείο, τη διαχείριση αυτού και τη μεταφορά σε προβλεπόμενο χώρο.

Οι βουλευτές ζητούν την απάντηση σε όσα θίγονται στο έγγραφο και τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 21.11.2022

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε