Χαιρετισμός Νίκου Ηγουμενίδη στην εκδήλωση με θέμα «Μηχανικός και Βιομηχανία 4.0»

H εκδήλωση τελέστηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο κτίριο του ΤΕΕ-ΤΑΚ στο Ηράκλειο και διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου και το ΤΕΕ/ΤΑΚ

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους διοργανωτές για την πρόσκληση και επιτρέψτε μου να επισημάνω τη σημασία μιας τέτοιας εκδήλωσης δεδομένης της χρονικής στιγμής στην οποία λαμβάνει χώρα.

Σε μια κρίσιμη περίοδο που και το επάγγελμα του μηχανικού αλλά και η ίδια η βιομηχανία πλήττονται από την ενεργειακή κρίση, αλλά και την ώρα που ένα ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας συμπαρασύρει όλα τα προϊόντα και αγαθά, είναι επιτακτική η ανάγκη διασύνδεσης ανάμεσα στον κλάδο του μηχανικού και της ίδιας της βιομηχανίας.

Οι σύγχρονες προκλήσεις περνούν μέσα από την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, την κυκλική οικονομία, την καινοτομία πάνω στις οποίες μια τέτοια διασύνδεση καλείται να οικοδομηθεί. Απαιτείται σήμερα η άρση διοικητικών εμποδίων, η διευκόλυνση του έργου του μηχανικού, η βελτίωση της διαδικασίας αδειοδότησης, σταθερές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, η αξιοποίηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, ο προσδιορισμός δράσεων για τη μείωση του κόστους ενέργειας, η διασύνδεση με τις ανάγκες των τοπικών αναγκών και στήριξη των ιδιαιτεροτήτων της Βιομηχανίας σε περιοχές όπως η Κρήτη. Δηλαδή ανάγκες και άξονες δράσης που θέτουν επιτακτικά την πολιτική βούληση και την ανάπτυξη της βιομηχανίας ως εθνικό στόχο.  Σε όλα τα παραπάνω οι αρμόδιοι παράγοντες των Υπουργείων, αντί να απέχουν, οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Σας ευχαριστώ.

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης

Βουλευτής Ηρακλείου, ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε