ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Ηγουμενίδης: «Ο σημερινός αγώνας των υγειονομικών για την ενίσχυση του ΕΣΥ είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους»

 

Με αφορμή τη σημερινή πανυγειονομική απεργία ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η σημερινή Κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και εξακολουθεί τον εμπαιγμό εναντίον των υγειονομικών. Μόλις δύο μόνιμες θέσεις γιατρών ΕΣΥ προκηρύχθηκαν τον τελευταίο χρόνο για τις δημόσιες δομές υγείας Ηρακλείου, όταν παραμένουν κενές 33 θέσεις γιατρών στο Βενιζέλειο και περίπου 40 στο ΠΑΓΝΗ. Στην πραγματικότητα η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ενίσχυση, απλώς πασχίζει για μια επικοινωνιακή διαχείριση. Οι επικουρικοί επανα- “προσλαμβάνονται”, ενώ  επίσης “προσλαμβάνονται” συνταξιούχοι γιατροί. Όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης τα ονομάζει «προσλήψεις», ενώ είναι φανερό ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να μην στηρίξει μόνιμα και επαρκώς το ΕΣΥ.

Για μια ουσιαστική παρέμβαση απαιτείται η μονιμοποίηση στο ΕΣΥ του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στη πρώτη γραμμή, η αυτόματη προκήρυξη όλων των κενούμενων οργανικών θέσεων, η αναδιαμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, ώστε ο εισαγωγικός μισθός για τον πρωτοδιόριστο γιατρό να είναι τα 2.000 ευρώ, αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό, ένταξη όλων των εργαζόμενων στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Ο σημερινός αγώνας των υγειονομικών για την ενίσχυση του ΕΣΥ είναι ένας αγώνας μας αφορά όλους».

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε