ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Βουλή φέρνει ο Νίκος Ηγουμενίδης τη δραματική υποστελέχωση στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων Ηρακλείου

 

Στη Βουλή φέρνει την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου (Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.) ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής καταθέτει με την παρέμβασή του στον Υπουργό Υγείας ως αναφορά την επιστολή της διεπιστημονικής ομάδας του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου (πρώην Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου) με την οποία κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου για τη δραματική υποστελέχωση του Κοινοτικού Κέντρου.

Την κοινοβουλευτική αναφορά συνυπογράφουν οι πρώην Υπουργοί Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης, καθώς και οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Θραψανιώτης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Μέσα από το έγγραφο ζητείται άμεσα η προκήρυξη 2 μόνιμων θέσεων παιδοψυχιάτρων, η επιστροφή της μόνιμης παιδοψυχιάτρου που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας από τον Σεπτέμβριο του 2021 και η κάλυψη των κενών στις ειδικότητες της διεπιστημονικής ομάδας, δηλαδή την κάλυψη σε ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή, διοικητικό υπάλληλο και επισκέπτης υγείας.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης πριν λίγες μέρες επισκέφθηκε το Κέντρο και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τις ανάγκες του από τους υπεύθυνους και το προσωπικό που καταβάλλει υπέρογκες προσπάθειες για να ανταποκριθεί χωρίς την απαραίτητη βοήθεια στα καθήκοντά του. Κατά τη συνάντηση σημειώθηκε ότι δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες προσλήψεις προσωπικού παρά τα έγγραφα που έχουν σταλεί, ότι προμήθειες υλικοτεχνικής υποδομής έχουν να πραγματοποιηθούν από το 2005, ενώ συζητήθηκαν αναλυτικά και τα θέματα των εφημεριών.

Με την κοινοβουλευτική αναφορά που καταθέτει, ο βουλευτής ζητείται η άμεση απάντηση του Υπουργού, καθώς και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα για θέματα ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους. Συμβάλλει στην πρόληψη, πρώιμη αναγνώριση, έγκαιρη παρέμβαση και θεραπευτική αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων αποκλειστικά σε εξωνοσοκομειακή βάση.

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε