Την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος τίμησαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Οι βουλευτές έδωσαν το παρών κατά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, μετέβησαν πεζή με τα λάβαρα των Μικρασιατών και τη φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο χώρο του μνημείου Μικρασιατικού Ελληνισμού όπου κατέθεσαν στεφάνι. Ο Νίκος Ηγουμενίδης προχώρησε σε δηλώσεις στα τοπικά μέσα με αφορμή την Ημέρα δηλώνοντας ότι “Σε μια περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται, δεν δίνουμε την ευκαιρία και δεν επιτρέπουμε κανενός είδους επιθετικό αναθεωρητισμό, και τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως κανένα κομμάτι της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας δεν μπορεί και δεν θα επιτραπεί να αμφισβητηθεί”.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ε. Ηγουμενίδη για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος: 

«Η συμπλήρωση φέτος ενός αιώνα από τα γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής επαναφέρει στη μνήμη τον αγώνα, τη δύναμη και την ικανότητα του Ελληνισμού και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας να στέκονται ξανά στα πόδια τους και να επαναχαράσσουν το πεπρωμένο μετά από μια μεγάλη οδύνη και συμφορά. Σε μια περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται, δεν δίνουμε την ευκαιρία και δεν επιτρέπουμε κανενός είδους επιθετικό αναθεωρητισμό, και τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως κανένα κομμάτι της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας δεν μπορεί και δεν θα επιτραπεί να αμφισβητηθεί. Είναι σκόπιμο μέσα από την Ημέρα της Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας να φροντίσουμε να διασωθεί η μνήμη των Ελλήνων που αποτέλεσαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας, να προνοούμε για το μέλλον, και να ακούσουμε και σήμερα όσα έχουν να μας πουν οι οργανώσεις των Μικρασιατών, όπως  της Κρήτης που με πολύ κόπο κατέφεραν και ανέδειξαν τον πλούτο των Μικρασιατών, και ας κάνουμε πράξη τα διδάγματά τους.

 

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 19.9.2022

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε