Χαιρετισμός Νίκου Ε. Ηγουμενίδη στην Παγκρήτια Νοσηλευτική Διημερίδα

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της Παγκρήτιας Νοσηλευτικής Διημερίδας απηύθυνε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ε. Ηγουμενίδης, τονίζοντας την ανάγκη να στηριχθεί το νοσηλευτικό επάγγελμα στις δημόσιες δομές της χώρας, ενώ προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις-δεσμεύσεις που θα πρέπει να προχωρήσουν, όπως η μισθολογική αναβάθνιση των νοσηλευτών και η ένταξη στα ΒΑΕ. Ειδική κριτική έκανε στην εκδικητική πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στο ανεμβολίαστο προσωπικό τονίζοντας ότι “την ώρα που υπάρχει η δυνατότητα για αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους και υψηλά standards υγειονομικής ασφάλειας η Κυβέρνηση να εκδικείται τους εργαζόμενους που στήριξαν την πιο δύσκολη ώρα το Σύστημα Υγείας”.

Όλη η παρέμβαση του Νίκου Ε. Ηγουμενίδη στην Παγκρήτια Νοσηλευτική Διημερίδα

Επιτρέψτε μου να πω από την αρχή ότι η διαχείριση της πανδημίας από μια ιδεοληπτικά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση έχει αποδειχθεί καταστροφική και για τους ασθενείς αλλά και για το υγειονομικούς. Ειδικά για το νοσηλευτικό επάγγελμα, πρέπει να ακούσουμε το δίδαγμα της πανδημίας και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες. Μεταξύ αυτών:

  1. Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η στελέχωση με μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, ο μηχανισμός αυτόματης αναπλήρωσης των ετήσιων αποχωρήσεων, η μονιμοποίηση συμβασιούχων που υπηρετούν ήδη στις Δημόσιες Δομές Υγείας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και βεβαίως

  2. Άμεση επιστροφή των νοσηλευτών/τριών που βρίσκονται σε αναστολή. Είναι αδιανόητο σε μια περίοδο που δεν περισσεύει κανένας στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και την ώρα που υπάρχει η δυνατότητα για αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους και υψηλά standards υγειονομικής ασφάλειας η Κυβέρνηση να εκδικείται τους εργαζόμενους που στήριξαν την πιο δύσκολη ώρα το Σύστημα Υγείας. Την ώρα που υπάρχουν πρωτόκολλα και αυστηροί κανόνες, είναι αδιανόητο για τους ίδιους λόγους εκδίκησης να πληρώνουν οι εργαζόμενοι – ακόμη και οι μερικώς εμβολιασμένοι –  το ράπιντ τεστ από τη τσέπη τους για να μπορέσουν να πάνε στη δουλειά τους.

  3. Πρέπει να προχωρήσει η μισθολογική αναβάθμιση των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού και ένταξη στα ΒΑΕ. Να προχωρήσουν οι κρίσεις Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με θεσμικές διαδικασίες που θα διασφαλίζουν  ισονομία και αξιοκρατία. Ενιαίος Νοσηλευτικός κλάδος που θα συμπεριλαμβάνει τις σημερινές διακριτές κατηγορίες νοσηλευτών των (ΠΕ-ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Νοσηλευτών (ΔΕ).

Αν δεν προχωρήσουν τα παραπάνω σημαίνει πως δεν έχουμε λάβει το μάθημα της πανδημίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τάσσεται σταθερά υπέρ της ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας και έχει την πολιτική βούληση να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις του που αφορούν το κρίσιμο ζήτημα της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και ειδικά του νοσηλευτικού επαγγέλματος στις δημόσιες δομές υγείας της χώρας.

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση και εύχομαι καλή επιτυχία στη διημερίδα.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε