ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Ηγουμενίδης: Οι δηλώσεις του κ. Καραμανλή δεν επαρκούν για να «ξεπλύνουν» τις ευθύνες της Δεξιάς

 

Με αφορμή την χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα Ανώγεια, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η χθεσινή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, στα Ανώγεια, σχετικά με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί καθαρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της Δεξιάς, για την πλήρη αποσαφήνιση όλων των πλευρών αυτού του θέματος.

 

Αυτή η τοποθέτηση ωστόσο, δεν μπορεί, σε καμιά περίπτωση, να αποτελέσει για την Δεξιά, την κολυμβήθρα αποποίησης και ξεπλύματος των υπαρκτών και αμετάθετων πολιτικών ευθυνών του κ. Μητσοτάκη και της παράταξης του.

 

Η Δεξιά, η παράταξη του κ. Καραμανλή και του κ. Μητσοτάκη, ήταν και παραμένει η παράταξη που με την οικονομική της πολιτική χρεοκόπησε τη χώρα και έφερε τα μνημόνια και όλες τις επακόλουθες δεσμεύσεις στην πορεία της χώρας. Η παράταξη, που προκειμένου να προχωρήσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της επιλογές, επιμένει στις ιδεοληψίες της «και αν δεν είχαμε τρόικα, έπρεπε να την εφεύρουμε». Η παράταξη της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ελίτ του τόπου σε βάρος της εργασίας, σε βάρος των συμφερόντων των εργαζόμενων και της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Η παράταξη των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής, η παράταξη που προτάσσει και ενισχύει την καταστολή για τη διατήρησή της στην εξουσία. Η παράταξη που το παγκόσμιο σκάνδαλο της Novartis, στην Ελλάδα το βαπτίζει «σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Η Δεξιά είναι η παράταξη, που σήμερα με διάφορες μεθοδεύσεις, προσπαθεί να υποβαθμίσει τις ευθύνες της στο ζήτημα των παρακολουθήσεων. Να αποκρύψει στοιχεία (βλέπε εντολές για καταστροφή υλικού), να εμποδίσει την διερεύνηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (βλέπε “διαδικαστικές” προτάσεις στην Επιτροπή), να εμποδίσει περαιτέρω διαρροές (βλ. διερεύνηση Εισαγγελέα Αρείου Πάγου). Αυτές είναι οι επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη, που επωμίζεται η Δεξιά στο σύνολό της.

 

Οι θέσεις, το πρόγραμμα, τα οράματα της Αριστεράς για την Ελλάδα της νέας εποχής, αναδείχνουν ανάγλυφα την ανεπάρκεια της Δεξιάς να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τόπου.  Αυτή είναι η Δεξιά, που έτσι κι αλλιώς οι δηλώσεις του κ. Καραμανλή δεν επαρκούν για να την ξεπλύνουν.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε