Δήλωση Νίκου Ε. Ηγουμενίδη: «Πράξη αναλγησίας της Κυβέρνησης να ζητάει την επιστρεπτέα προκαταβολή αυτή τη χρονική στιγμή»

«Στην πλέον ακατάλληλη χρονική στιγμή η Κυβέρνηση επιλέγει να στείλει σε δεκάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες τα ραβασάκια για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Σε μια χρονική στιγμή όπου η κοινωνία δοκιμάζεται με την ακρίβεια, με τις υπέρογκες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, με απλήρωτους λογαριασμούς, έρχεται η Κυβέρνηση να δώσει τη χαριστική βολή.

Σε μια χρονική στιγμή που θα έπρεπε να στηριχθούν αποφασιστικά, πριν να είναι αργά, οι ευρύτερες επαγγελματικές ομάδες που πρέπει να είναι η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης της χώρας η Κυβέρνηση αποδεικνύει το πιο ανάλγητο πρόσωπό της.

Ενδεικτικό είναι μάλιστα πως η βασική παραχώρηση της Κυβέρνησης είναι κυρίως μια μικρή έκπτωση στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των ποσών, περιφρονώντας ότι οι περισσότεροι που καλούνται να πληρώσουν όχι απλώς δεν έχουν το σύνολο των ποσών, αλλά με δυσκολία τα βγάζουν πέρα για τις βασικές υποχρεώσεις τους.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά όχι απλώς το πόσο έξω από την κοινωνία και τις ανάγκες της βρίσκεται, αλλά στην πραγματικότητα πως κάνει ό,τι μπορεί για να εξυπηρετήσει την οικονομική ελίτ που έχει για να πληρώσει και για να βλάψει τους μικρούς και μεσαίους που δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης.

Είναι απολύτως σαφές ότι δεν αντέχει άλλο η χώρα και ο μόνος δρόμος είναι η αλλαγή διακυβέρνησης του τόπου και η αλλαγή ρότας με κοινωνικό και προοδευτικό πρόσημο».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 8.7.2022

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε