ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Βουλή η ανοιχτή επιστολή της υπεύθυνης του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου

Στη Βουλή κατέθεσε ως αναφορά την ανοιχτή επιστολή της υπεύθυνης του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με την επισήμανση ότι η επιστολή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρό κίνδυνο «λουκέτου» στο Κοινοτικό Κέντρο. Την αναφορά συνυπογράφουν και οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης, και τονίζεται η υποστελέχωση των υπηρεσιών κυρίως σε ιατρικό προσωπικό και όχι μόνο, η παντελώς άγνοια των θεμάτων Ψυχικής Υγείας από τις διοικήσεις, καθώς και η αδιαφορία για τη λύση των προβλημάτων του τομέα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων.

Στο κείμενο της αναφοράς τονίζεται ότι την ώρα που υπάρχει αύξηση των αιτημάτων για παιδοψυχίατρο κατά 78% στο KoKεΨΥΠΕ απομένει πλέον μία μόνιμη γιατρός, η υπογράφουσα Δ/ντρια σε θέση Υπεύθυνης, επιβαρυμένη εκτός από τον κύριο όγκο του κλινικού έργου και με όλο το διοικητικό και το γραφειοκρατικό που είναι υπέρογκο, ενώ το KοKεΨΥΠΕ είναι υποστελεχωμένο και σε άλλες ειδικότητες (κοινωνικού λειτουργού, εργοθεραπευτή, διοικητικού, επισκεπτών υγείας, ψυχολόγων) με ένα πληθυσμό που θα έπρεπε να καλύπτεται από 3 τουλάχιστον Ιατροπαιδαγωγικά (σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Π.Ο.Υ.).

Μέσα από την επιστολή αναδεικνύεται η κραυγή αγωνίας του προσωπικού του Κέντρου για το θέμα της ψυχικής υγείας: «Κινδυνεύει όλος ο τομέας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου να καταρρεύσει τουλάχιστον στην Ανατολική Κρήτη όπως σας έχω προειδοποιήσει πολλές φορές. Οι κινήσεις πρέπει να είναι άμεσες γρήγορες και αποτελεσματικές», σημειώνει η υπεύθυνη.

Οι τρεις βουλευτές, μέσα από την αναφορά στη Βουλή, ζητούν τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου, καθώς και να έχουν άμεση ενημέρωση.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε