ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Ηγουμενίδης: Η σημερινή εικόνα με τον αιμόφυρτο φοιτητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης

 

Σχετικά με το σημερινό επεισόδιο αστυνομικής βίας σε βάρος φοιτητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

 

«Η σημερινή εικόνα με τον φοιτητή στο Αριστοτέλειο αιμόφυρτο μετά από άγρια αστυνομική επίθεση σε βάρος του είναι η πραγματική εικόνα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι η εικόνα που αποτυπώνει την πολιτική του κ. Μητσοτάκη  ενάντια στους φοιτητές, ενάντια στην ακαδημαϊκή κοινότητα, εν τέλει ενάντια στην ίδια την κοινωνία. Σκόπιμα επιδιώκει να πείσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο ίδιος ότι τα Πανεπιστήμια χρειάζονται Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Δεν χρειαζόμαστε αστυνομική προστασία στα Πανεπιστήμια. Στα Δημόσια Πανεπιστήμια χρειαζόμαστε δημόσιους πόρους σε εξοπλισμό, σε διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, σε έρευνα που θα υπηρετεί την επιστήμη και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα συγκεκριμένων πολυεθνικών. Το αποκρουστικό πρόσωπο αυτής της Κυβέρνησης δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί».

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε