07/05/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αδικαιολόγητη η διακοπή των εργασιών στο οδικό έργο Ηράκλειο-Μεσαρά

Εντελώς αδικαιολόγητα το τελευταίο διάστημα έχουν διακοπεί οι εργασίες κατασκευής στο οδικό έργο Ηράκλειο-Μεσαρά, μετά και την κατολίσθηση που πρόσφατα σημειώθηκε. Παρά την τεχνική λύση που έχει βρεθεί και σε μια περίοδο κατά την οποία οι αγροτικές μεταφορές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται εκτόξευση της τουριστικής κίνησης, οι εργασίες έχουν διακοπεί με αποτέλεσμα την εντεινόμενη ταλαιπωρία των πολιτών.

Η σημερινή Κυβέρνηση φέρνει στο ακέραιο την ευθύνη και αυτής της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου και οφείλει να φροντίσει για την άμεση επανεκκίνηση των εργασιών. Οφείλει επίσης να φροντίσει για τη συνεχή παρουσία της Τροχαίας για να συνδράμει τους οδηγούς που υποχρεώνονται να κάνουν χρήση του «παλιού δρόμου», διασφαλίζοντας την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων και τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει συγκεκριμένα για ποιό λόγο διακόπηκαν οι εργασίες το τελευταίο διάστημα και φυσικά πότε επιτέλους θα φροντίσει για την επανεκκίνησή τους. Και, δεύτερον, να δώσει μια απάντηση για το ποιό είναι το τελικό χρονοδιάγραμμα για την παράδοση του έργου στους πολίτες.

Η ταλαιπωρία των πολιτών από την ολιγωρία και τις καθυστερήσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου

και οι βουλευτές

Σ. Βαρδάκης, Ν. Ηγουμενίδης και Χ. Μαμουλάκης

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε