ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Βουλή το έγγραφο του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τη στήριξη αιτήματος Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Ηγουμενίδη  κατατέθηκε στη Βουλή το έγγραφο του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τη στήριξη αιτήματος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ επίσης συνυπογράφουν και οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Σύμφωνα με το έγγραφο που κατατίθεται προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου-Τμήματος Ανατολικής Κρήτης θεωρεί πως είναι δίκαιο και λογικό να στηριχθεί το αίτημα του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» για ψήφιση τροπολογίας-προσθήκης ώστε να μειωθεί η απαιτούμενη επιφάνεια πολεοδόμησης και συμπεριλαμβάνοντας τις εκκρεμείς διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών πολεοδόμησης του Οικοδομικού Συνεταιρισμού. Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο στήριξης, με το Ν4280/2014 η απαιτούμενη έκταση για πολεοδόμηση ορίζεται στα 50 στρέμματα με κατάργηση της διάταξης για τις εκκρεμείς διαδικασίες, ενώ ο εν λόγω Συνεταιρισμός έχει αγοράσει έκταση 40,5 στρεμμ. από το 1991 και έχει προβεί κατά το παρελθόν σε όλες τις απαραίτητες εκπονήσεις-εγκρίσεις.

Οι βουλευτές ζητούν την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες του Υπουργού, και να ενημερωθούν σχετικά.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε