ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Ηγουμενίδης: Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στον αντεργατικό οδοστρωτήρα Μητσοτάκη

 

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για την Εργατική Πρωτομαγιά, μαζί με την Νομαρχιακή και τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής κατέθεσε στεφάνι με το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προχώρησε και στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Με οδηγό την Εργατική Πρωτομαγιά στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια σε όλα τα αντεργατικά σχέδια και νομοθετήματα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας και οι μαχόμενες κοινωνικές δυνάμεις υψώνουν τη φωνή τους και βρίσκονται ακόμη πιο κοντά σήμερα στο στόχο να γκρεμιστεί όλο το αντεργατικό οικοδόμημα του κ. Μητσοτάκη.

Έχει σημασία να τονίσουμε σήμερα ότι δεν θα πρέπει να αφεθεί – και δεν αφήσουμε – κανέναν εργαζόμενο μόνο του απέναντι στον αντεργατικό οδοστρωτήρα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Θα αγωνιστούμε και θα επαναφέρουμε την καθιέρωση του 8ωρου, το δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής ελευθερίας – όσα δηλαδή έβαλε στο στόχαστρο της η Κυβέρνηση.

Θα παλέψουμε με ενότητα και αλληλεγγύη για το δικαίωμα σε εργασία με αξιοπρεπή αμοιβή, με διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων. Για να μη μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα. Για το δικαίωμα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή. Για ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, για ισχυρό  κοινωνικό κράτος. Για περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε