ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινή αναφορά βουλευτών Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ για την έκρηξη στο κόστος παραγωγής στα θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης

Κοινή αναφορά στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την έκρηξη στο κόστος παραγωγής στα θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης. Οι βουλευτές Νίκος Ηγουμενίδης Σωκράτης Βαρδάκης, Εμμανουήλ Θραψανιώτης, Χάρης Μαμουλάκης, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης κατέθεσαν από κοινού στο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικό έγγραφο των Αγροτικών Συλλόγων Ιεράπετρας Λασιθίου, Καντ.-Σελίνου Χανίων, Σητείας Λασιθίου και Τυμπακίου Ηρακλείου, προειδοποιώντας ότι «δημιουργείται ένας εκρηκτικός συνδυασμός για το τελικό κοστολόγιο των θερμοκηπιακών προϊόντων, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την τελική έκβαση στο εισόδημα των παραγωγών, όπου θα είναι καθοριστικό στοιχείο για την συνέχεια των θερμοκηπιακών καλλιεργειών στα επόμενα έτη».

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή που καταθέτουν οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνεται στον Υπουργό ότι «είναι ζήτημα υψίστης σημασίας να προβείτε άμεσα σε μία εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ανά στρέμμα και με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2021, ανεξαρτήτως είδους καλλιέργειας». Επιπλέον, σημειώνεται στον αρμόδιο Υπουργό ότι «το ύψος της ενίσχυσης θα καθοριστεί από τα επίσημα στοιχεία κόστους παραγωγής για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες υψηλής κάλυψης στην Κρήτη που σας έχουμε αποστείλει την προηγούμενη χρονιά και θα πρέπει να κυμανθεί αντίστοιχα στο 50% αυτού του κόστους. Το ποσό αυτό κυμαίνεται κατ’ ελάχιστο στο ποσό των 2.000 ευρώ /στρέμμα», όπως τονίζεται.

Οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν την άμεση απάντηση και τις σχετικές ενέργειες του Υπουργού, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε