ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην έκθεση «Εύζωνες» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ο Νίκος Ηγουμενίδης

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης «ΕΥΖΩΝΕΣ» στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου παρευρέθηκε  το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, όπου είχε την χαρά να συναντήσει τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Σεβασμιώτατο κ. Ευγένιο με τον οποίο είχε την ευκαιρία για μια σύντομη συνομιλία και τον οποίο  δια ζώσης ο Νίκος Ηγουμενίδης συνεχάρη και ευχήθηκε  μακροημέρευση και καλή δύναμη στο έργο του.

Με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο

Με την εικαστικό και πρόεδρο της ΑΜΚΕ «ΦΕΡΜΕΛΗ» κ. Πενθερουδάκη

Αναλυτικότερα, ο Νίκος Ηγουμενίδης παρακολούθησε  επισταμένως την ξενάγηση στη μεγάλη  θεματική   έκθεση  «ΕΥΖΩΝΕΣ» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με τη εικαστική συμμετοχή 65 διακεκριμένων Ελλήνων ε, πλαισιωμένη  από έναν πρωτότυπο πυρήνα ιστορικής αναφοράς, που περιλαμβάνει φωτογραφίες, ιστορικά κειμήλια και συλλεκτικά αντικείμενα από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Με τη συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών, η έκθεση καταφέρνει να αναδείξει την συγκινησιακή φόρτιση που προκαλεί το αφήγημα του Τάγματος των Ευζώνων. Ένα αφήγημα «στολισμένο» με μύθους και θρύλους, πηγή έμπνευσης για ξένους περιηγητές, για ζωγράφους και ποιητές λαϊκούς και μη, για πεζογράφους.

Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου,  η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού του δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «ΦΕΡΜΕΛΗ» – Όμιλο Ανάδειξης της πολιτιστικής, καλλιτεχνικής και εθνικής μας κληρονομιάς.

 

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε