Στη σεμνή τελετή που διοργάνωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου τιμώντας τον Αντιστασιακό Ιωάννη Δράκου Ανδρεαδάκη με την ονοματοδοσία οδού στην Τοπική Κοινότητα Γαζίου έδωσε το παρών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ε. Ηγουμενίδης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε πως «ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης υπήρξε ένας ανιδιοτελής πατριώτης και αυθεντικός ήρωας της Εθνικής Αντίστασης. Το όνομα του συγκαταλέγεται στην θρυλική Ομάδα του Καπετάν Σατανά. Πολέμησε κατά τη Μάχη της Κρήτης μαζί με τον πατέρα του στις περιοχές Τσαλικάκι, Αγάκου Μετόχι και Εσταυρωμένος ενώ όλη του η διαδρομή χαρακτηρίζεται από ένα υπόδειγμα στάσης».

Σημειώνεται ότι βουλευτής Ηρακλείου με την αφορμή της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης προχώρησε σε δήλωση από το Ηράκλειο για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων: «Η νέα Κυβέρνηση της Γερμανίας οφείλει να τοποθετηθεί και να αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες, αλλά και η Ελληνική Κυβέρνηση να θέσει τόσο το θέμα στη νέα Κυβέρνηση όσο όμως και να προχωρήσει σε όλα τα βήματα που ορίζονται από το διακομματικό πόρισμα της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όσους και όσες μπήκαν στην πρώτη γραμμή και αντιστάθηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι».

Την επιμνημόσυνη δέηση για την ονοματοδοσία της οδού προς τιμήν του Ιωάννη Ανδρεαδάκη τέλεσε ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος ενώ στον Ιωάννη Ανδρεαδάκη αναφέρθηκε με την ομιλία του ο ιστορικός – συγγραφέας Μιχαήλ Παπαηλιάκης.

 

 

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε