ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Ηγουμενίδης: Η Κυβέρνηση να σταματήσει να αδιαφορεί για τους χιλιάδες ασθενείς με κοιλιοκάκη

 

Σχετικά με την πολύμηνη απουσία απαντήσεων των αρμοδίων Υπουργών σε όλες τις σχετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για το θέμα της κοιλιοκάκης και της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των ασθενών, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Εδώ και πολύ καιρό, η Κυβέρνηση μέσω των αρμόδιων Υπουργείων επιδεικνύει το πραγματικό της πρόσωπο για ένα θέμα που απασχολεί τους χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από κοιλιοκάκη στη χώρα μας και οι οποίοι πρέπει για λόγους υγείας να προμηθεύονται συγκεκριμένα διατροφικά προϊόντα.

Πρώτον, η Κυβέρνηση δεν έχει καταδεχθεί να απαντήσει την από 15 Φεβρουαρίου 2021 ερώτηση που κατέθεσα για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων των ασθενών αυτών. Δεύτερον, δεν καταδέχεται να απαντήσει ούτε την κοινή ερώτηση στις 29 Ιουνίου 2021 που ακολούθως συγκαταθέσαμε από κοινού με την βουλευτή και Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη για το ίδιο ακριβώς θέμα.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας δια του ΕΟΠΥΥ με πρόσφατη εγκύκλιό του περιορίζει δραματικά τα προϊόντα με τα οποία θα αποζημιώνει την κατηγορία αυτών των ασθενών και μάλιστα σε μια περίοδο σκληρών ανατιμήσεων των προϊόντων αυτών.

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να κατανοήσει τη σοβαρότητα ενός ζητήματος που άπτεται της καθημερινότητας χιλιάδων ασθενών στη χώρα και επιτέλους να λάβει άμεσα μέτρα για τη βελτίωση της ζωής και την άρση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων που καθημερινά αντιμετωπίζουν».

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε