Δήλωση Νίκου Ε. Ηγουμενίδη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Νίκος Ηγουμενίδης: Δεν επιτρέπεται σήμερα να αφεθούν τα σχολεία να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης της νόσου

 

«Εύχομαι από καρδιάς σήμερα μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους: Στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς, σε όλους τους εργαζόμενους στα σχολεία και φυσικά στους γονείς.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η νέα σχολική χρονιά ανοίγει και πάλι με δύσκολους όρους. Παρ’ όλα αυτά, η Κυβέρνηση παραμένει με σταυρωμένα τα χέρια και αμετανόητη στις επιλογές της αρνούμενη τα αυτονόητα:  Όπως, εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για αραίωση στις τάξεις όταν σήμερα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα  ¾ των μαθητών πανελλαδικά φοιτούν σε αίθουσες από 18 έως 30 παιδιά. Όπως, άμεσα επανεξέταση της πρόβλεψης για πάνω από 50% κρούσματα προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα. Χρειάζεται επιτακτικά μια άλλη κατεύθυνση. Δεν επιτρέπεται σήμερα να αφεθούν τα σχολεία να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης της νόσου. Αντί για διάτρητα υγειονομικά πρωτόκολλα, η  Κυβέρνηση οφείλει να θωρακίσει αποτελεσματικά τα σχολεία και να εγκαταλείψει την πυξίδα του «πηγαίνοντας και κάνοντας».

Σε μια ακόμη ιδιαίτερη σχολική χρονιά, με ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου μια καλή σχολική χρονιά γεμάτη υγεία και πρόοδο.

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης

Βουλευτής Ν. Ηρακλείου – ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε