ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: Η Κυβέρνηση ούτε καν καταδέχθηκε να απαντήσει στις προτάσεις της ΟΕΒΕΝΗ

(φωτο) Με τον Ά Αντιπρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ Γιάννη Σμυρνάκη και τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπη Λεκάκη (πάνω αριστερά και δεξιά αντίστοιχα), ο Νίκος Ηγουμενίδης.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη–διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων ν. Ηρακλείου συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης στηρίζοντας ενεργά τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι μικροί επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι του Νομού Ηρακλείου, ενώ υποστήριξε δημόσια τις εποικοδομητικές και επικαιροποιημένες προτάσεις που παρουσίασε σήμερα η ΟΕΒΕΝΗ.  

Ο Νίκος Ηγουμενίδης δεσμεύτηκε πως θα εξαντληθούν όλα τα κοινοβουλευτικά περιθώρια για να «περάσουν» οι προτάσεις της ΟΕΒΕΝΗ, και τόνισε ότι «στην τελευταία συνάντησή του με την Ομοσπονδία τού δόθηκε μια εξαιρετική δέσμη προτάσεων για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις – που μία-προς-μία απαντούσαν στην επίλυση των προβλημάτων –  και η οποία δέσμη  κατατέθηκε ως κοινοβουλευτική αναφορά σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2019 που κατατέθηκε η αναφορά μέχρι σήμερα απάντησε μόνον ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και το διαβιβαστικό έγγραφο του Υπουργού Τουρισμού ουσιαστικά δεν απαντάει σε τίποτε. Οι άλλοι Υπουργοί – που ήταν και οι πλέον αρμόδιοι –  δεν καταδέχθηκαν καν να απαντήσουν», αποκάλυψε στη τηλεδιάσκεψη ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου.

«Πού είναι σήμερα οι κυβερνητικοί βουλευτές; Τονίζω ότι δεν καταδέχθηκαν να απαντήσουν –όχι σε μένα – έστω κάτι στις προτάσεις του ΟΕΒΕΝΗ. Ποιοι; Εκείνοι που ζήτησαν την ψήφο σας για να γλιτώσουν την μεσαία τάξη από την επέλαση των αριστερών», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Επιπλέον ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι πριν 2 εβδομάδες κατέθεσε ο ίδιος στη Βουλή ερώτηση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, μαζί με συναδέλφους του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να ενισχυθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Κρήτης και με το ερώτημα αν σκοπεύει η Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να ενταχθεί για χρηματοδότηση επιπλέον αριθμός επιχειρήσεων και να ενισχυθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και η οικονομία της Κρήτης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε επίσης επιγραμματικά στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των μικρών επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων, μεταφέροντας και την πρόταση της τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου για πλήρη διαγραφή τόκων για οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, και κούρεμα βασικής οφειλής κλιμακωτά, ανάλογα με τα ποσοστά απώλειας εισοδήματος.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε δίπλα σας σε αυτά τα αιτήματα και προφανώς θα συνεχίσουμε να είμαστε, να προχωρούμε και να προωθούμε και να απαιτούμε από την Κυβέρνηση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης, των μικρών επαγγελματιών, των βιοτεχνών, της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας που γι’ αυτό συζητάμε σήμερα».  

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε