ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Νίκος Ηγουμενίδης: Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει ούτε την πολιτική βούληση, ούτε και μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία
Σχετικά με την μετακύλιση του κόστους των «rapid test» στους πολίτες για την είσοδό τους στο ΠΑΓΝΗ, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εδώ και αρκετούς μήνες, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και το «επιτελείο» του, «κωφεύουν» απέναντι σε κρίσιμες παρεμβάσεις αντιμετώπισης της πανδημίας που διαρκώς επισημαίνουμε. Φθάνουμε σήμερα στο σημείο, ένα χρόνο μετά την πανδημία, το πλέον αυτονόητο, τα rapid test -που ορθά επιβάλλεται να γίνονται για την είσοδο στα Νοσοκομεία-  να τα πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους. Αντί να ενισχύει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχώς αποκαλύπτεται να «στρώνει το δρόμο» στον ιδιωτικό τομέα της υγείας.
Ακόμη και σήμερα Κέντρα Υγείας του Νομού Ηρακλείου δεν έχουν οργανωθεί με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας  και πολίτες διανύουν χιλιόμετρα για τον εμβολιασμό τους. Ακόμη χρησιμοποιούνται νοσοκομεία ως Εμβολιαστικά Κέντρα. Ακόμη παραμένει ζητούμενο η συστηματική επιδημιολογική παρατήρηση και ιχνηλάτηση –  με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τα επιδημιολογικά δεδομένα όσο και για την προστασία της δημόσιας υγείας. Και ακόμη δεν έχει δρομολογηθεί η κατ’ οίκον παρακολούθηση των περιστατικών και η συνακόλουθη «αποφόρτιση» των Νοσοκομείων.
Αξίζει για μια ακόμη φορά να σημειωθεί ότι πρέπει:
1.      Nα ανοίξουν άμεσα τα Κέντρα Υγείας για τον εμβολιασμό και να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των πολιτών.
2.      Να εμπλακεί επιτέλους ουσιαστικά και ενεργά η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
3.      Να  εφαρμοστεί η επιστημονικά επιβεβλημένη συστηματική επιδημιολογική επιτήρηση και η οργανωμένη ιχνηλάτηση στον πληθυσμό.
4.      Να ενταχθεί στο σύστημα η παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων για τα υπόλοιπα (εκτός Covid) νοσήματα.
5.      Επιτέλους, να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.
Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε μετακύλιση του κόστους των test στην τσέπη των συμπολιτών μας. Η στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σημαίνει ότι ο πολίτης δεν μπορεί ούτε να πληρώνει από την τσέπη του για τα αυτονόητα, ούτε να παρατηρεί να μην γίνονται τα αυτονόητα. Και επειδή όλα τα παραπάνω επαναλαμβάνονται συνεχώς και αδιαλείπτως όλους τους τελευταίους μήνες και σε όλους τους τόνους, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να πούμε ότι στο «επιτελείο» του κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει η ικανότητα, ούτε η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 1.3.2021
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε