ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης: Η απόφαση για το Ηράκλειο, ομολογία κυβερνητικής αστοχίας στη διαχείριση της πανδημίας

Από σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, στις 06:00 ο Δήμος Ηρακλείου στο «κόκκινο».

Άλλη μια κυβερνητική αστοχία στη διαχείριση της πανδημίας, ομολογείται έμμεσα αλλά και σαφέστατα, με το κλείσιμο του Ηρακλείου.

Πάρτε ΤΩΡΑ μέτρα:

  1. Εκτεταμένη ιχνηλάτηση, μαζικά test στην κοινότητα, σε ευάλωτες ομάδες, σε χώρους υψηλού συνωστισμού (σχολεία, εργασιακοί χώροι, κλπ) και, ανάλογα με τα αποτελέσματα, στοχευμένα μέτρα. Σοβαρή αλλαγή στους όρους υγειονομικά ασφαλούς λειτουργίας των «εστιών» υπερμετάδοσης, αντί το οριζόντιο κλείσιμο της κοινωνίας.

  2. Να επιταχυνθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού ΚΑΙ του πληθυσμού του Ηρακλείου.

  3. Αποτροπή νέας γενικευμένης συμπίεσης της λειτουργίας του δημόσιου συστήματος υγείας

  4. Απαλλάξτε τα νοσοκομεία ΠαΓΝΗ και Βενιζέλειο από το φόρτο των εμβολιασμών, οι οποίοι να περάσουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ).

  5. Να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα στα κέντρα υγείας του Ηρακλείου, στις ΤΟΜΥ της πόλης, στο Πολυδύναμο ιατρείο Τυμπακίου.

  6. Άμεσα να θεσμοθετηθούν και να λειτουργήσουν οι υπόλοιπες ΤΟΜΥ στο Ηράκλειο (1 μονάδα/10.000 κατοίκους) καθώς και τα περιφερειακά ιατρεία στις Στάβιες, στην Βαγιωνιά και τα Μάταλα. Να αναβαθμιστεί το ιατρείο στους Άγιους Δέκα.

  7. Μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, σε όλες τις κλινικές (όχι μόνο στις Covid) και τις ΜΕΘ των νοσοκομείων ΠαΓΝΗ και Βενιζέλειο, καθώς και των αντίστοιχων ελλείψεων στις δομές της ΠΦΥ.

Στην κρητική οικονομία, που για πρώτη φορά έφτασε στην 1η θέση της ανεργίας στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφήνει ανυπεράσπιστο τον τουριστικό κλάδο στο έλεος της πανδημίας και αβοήθητο τον πρωτογενή τομέα στο έλεος των φυσικών καταστροφών. Και λες και δεν έφταναν αυτά, έρχεται η σημερινή οριζόντια απόφαση για το Δήμο Ηρακλείου, που βέβαια τα αποτελέσματά της στην ήδη πληγωμένη κρητική οικονομία, δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από κανένα «επικοινωνιακό» χαλί.

Η ώρα απόδοσης των ευθυνών δεν είναι τόσο μακριά όσο σχεδιάζετε ή φαντάζεστε κύριοι της κυβέρνησης.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε