“Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη που δρα υπέρ των λίγων θα μας βρει απέναντί της σε μια προοπτική εισόδου των ιδιωτικών εταιρειών στις λαϊκές”, σημείωσε ο Νίκος Ηγουμενίδης

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών είχε σήμερα στο πολιτικό του γραφείο στο Ηράκλειο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Με αφορμή το προσχέδιο νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση με στόχο την συρρίκνωση και τον έλεγχο των λαϊκών αγορών από ιδιωτικές εταιρείες, ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε αναλυτική συζήτηση με τους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών τόσο για τις προωθούμενες αλλαγές όσο και για την σημερινή κατάσταση στις λαϊκές αγορές.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε από την πλευρά του ότι το επόμενο διάστημα και μέχρι την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίουστη Βουλή είναι κρίσιμο να ενταθούν οι πιέσεις για την ενίσχυση των ανθρώπων των λαϊκών αγορών και των παραγωγών, ενώ παράλληλα ενημέρωσε και για όλες τις κοινοβουλευτικές ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ιδιαίτερα τόνισε ότι με τα όσα μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστά, η Κυβέρνηση κινείται ώστε Νομικά Πρόσωπα–Εταιρείες να αδειοδοτούνται για συμμετοχή στις λαϊκές, να καταργηθούν Επιτροπές Λαϊκών Αγορών (Διοικητικά Συμβούλια) και να αποκλειστούν από τους σχεδιασμούς  οι Εκπρόσωποι των Συνδικαλιστών Παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών απ’ όλες τις Αποφάσεις και Σχεδιασμούς. Ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογράμμισε ότι “η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη που δρα υπέρ των λίγων, θα μας βρει σφόδρα απέναντι της”.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο  Πρόεδρος εμπόρων βιομηχανικών ειδών Γιωργος Μπαχλιτζανάκης, Πρόεδρος εμπόρων αγροτικών προϊόντων Παντελής Γαλατάς, ο Πρόεδρος παραγωγών λαϊκών αγορών Ν. Ηρακλείου κ. Παντελής Παπαδάκης και ο Γεν. Γραμ. σωματείου παραγωγών λαϊκών αγορών κ.  Γιώργος  Φραγκιαδάκης. 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε