ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάτω από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα οι ξεναγοί της χώρας  – Κοινή αναφορά  37 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Στη Βουλή φέρνουν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την πρόσφατη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών με την οποία τίθεται επιτακτικά το σοβαρό πλέον ζήτημα επιβίωσης και η ανάγκη ενίσχυσης του κλάδου των ξεναγών στη χώρα μας.

Η κοινή αναφορά κατατίθεται -έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη– προς τους 3 αρμόδιους Υπουργούς Τουρισμού, Εργασίας και Οικονομικών και μεταξύ άλλων συνυπογράφεται και από τις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Εργασίας και Τουρισμού Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς και από την τομεάρχη Πολιτισμού Σία Αναγνωστοπούλου. Στο κείμενο της αναφοράς επισημαίνεται η αβεβαιότητα, το οικονομικό αδιέξοδο και η απόγνωση των εργαζομένων στον κλάδο των ξεναγών που παραμένουν μέχρι και σήμερα «κάτω από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι ξεναγοί, μέχρι σήμερα «ΔΕΝ έχουν ενταχθεί στην αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο» και ότι όλο το διάστημα του 2020 βρίσκονται χωρίς εισόδημα αφού το ποσό που έχουν λάβει «είναι κάτω από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα». Με την ανακοίνωση ζητείται να δοθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες της πανδημίας και να στηριχθεί με ουσιαστικό τρόπο ο κλάδος των ξεναγών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητούν τις απαντήσεις και τις σχετικές ενέργειες των Υπουργείων, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

Όλοι οι βουλευτές που καταθέτουν την ερώτηση είναι οι: Ηγουμενίδης Νίκος, Αγαθοπούλου Ειρήνη, Αθανασίου Αθανάσιος, Αλεξιάδης Τρύφων, Αναγνωστοπούλου Σία, Αυλωνίτης Χρήστος-Αλέξανδρος, Βαρδάκης Σωκράτης, Βέττα Καλλιόπη, Γιαννούλης Χρήστος, Γκιόλας Γιάννης, Θραψανιώτης Μανόλης, Καλαματιανός Διονύσιος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Κάτσης Μάριος, Μάλαμα Κυριακή, Μαμουλάκης Χάρης, Μάρκου Κωνσταντίνος, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Μωραΐτης Θάνος, Νοτοπούλου Αικατερίνη, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Παπαηλιού Γεώργιος, Πολάκης Παύλος, Πούλου Γιώτα, Ραγκούσης Ιωάννης, Σαντορινιός Νεκτάριος, Σκουρολιάκος Πάνος, Σκούφα Μπέττυ, Συρμαλένιος Νίκος, Τζούφη Μερόπη, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Φάμελλος Σωκράτης, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτου Δημήτριος, Χρηστίδου Ραλλία

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 5.2.2021

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε