ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Βουλή η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου για την αντιμετώπιση του 2ου  κύματος της πανδημίας

Στη Βουλή φέρνουν οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου προς τον Υπουργό Υγείας για την αντιμετώπιση του 2ου κύματος της πανδημίας.

Στο κείμενο της επιστολής –  που κατατίθεται ως αναφορά στον αρμόδιο Υπουργό –  ο Σύλλογος επισημαίνει στοχευμένες προτάσεις που θα πρέπει άμεσα να εξεταστούν από το Υπουργείο. Οι προτάσεις αφορούν μεταξύ άλλων στην ανάγκη όλοι οι γιατροί που λειτουργούν ως επαγγελματίες υγείας να υποβάλλονται σε τακτικό περιοδικό εργαστηριακό έλεγχο (rapid test Ag) ανίχνευσης ιού. Επιπλέον, προτείνεται η  δημιουργία τοπικού περιφερειακού συντονιστικού κέντρου με τη συμμετοχή των Ιατρικών Συλλόγων υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ, η δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής για τους πολίτες που θα λειτουργεί παράλληλα και ως κέντρο αναφοράς για την παρακολούθηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για τις κινητές μονάδες 24ωρης λειτουργίας αλλά και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

 Οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητούν την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες του Υπουργείου, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε