Στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης στο Ηράκλειο βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Σε συνέχεια αναφοράς που κατέθεσαν οι βουλευτές Ηρακλείου και της σχετικής επιστολής με την οποία τέθηκε επιτακτικά η πρόσληψη εκπαιδευτή τυφλών που το τελευταίο διάστημα απουσιάζει στην Κρήτη, ο Νίκος Ηγουμενίδης ζήτησε να έχει πλήρη ενημέρωση για το θέμα και ειδικά για την λειτουργία της υπηρεσίας εκπαίδευσης προσανατολισμού και κινητικότητας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης Παναγιώτης Γραμμενίδης, ο Αντιπρόεδρος Μενέλαος Μαρκοδημητράκης, τα μέλη του Δ.Σ. Ελευθερία Ζαμπετάκη και Στέφανος Κανατέλιας, το μέλος της ένωσης Νεκταρία Ξωχάκη και η Γραμματέας της Ένωσης Ιωάννα Αεράκη.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η σημασία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ως υπηρεσίας «ζωτικής σημασίας για τους τυφλούς του νησιού μας, καθώς αποτελούσε τη μόνη οδό προς την αυτόνομη διαβίωσή τους», και ότι η ενίσχυση με έναν τουλάχιστον εκπαιδευτή τυφλών είναι εξαιρετικά επείγουσας αναγκαιότητας «καθώς τα τυφλά άτομα αδυνατούν να λάβουν την εκπαίδευση που απαιτείται σε όλα τα στάδια της καθημερινότητας τους και ουσιαστικά κλείνονται σπίτι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική τους υγεία».

Όπως τονίστηκε, ο εκπαιδευτής αναλαμβάνει να προσφέρει τις γνώσεις του από τα πρώτα βήματα του τυφλού παιδιού και σε όλα τα στάδια της ζωής τους  (οικογένεια, σχολείο, εργασία, έξοδοι κ.λ.π.). Η συνδρομή του εκπαιδευτή είναι απαραίτητη προκειμένου ο τυφλός να αυτοεξυπηρετείται, να απολαμβάνει την ελευθερία του ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας και παράλληλα το κράτος να αποδεικνύει εμπράκτως την αρχή της ισονομίας, της ισότητας και της ελευθερίας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών ενημέρωσαν τον βουλευτή για τη δραστηριότητα της Ένωσης και τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί.

 Από την πλευρά του ο Νίκος Ηγουμενίδης, αφού ενημερώθηκε για τη σημασία της εκπαίδευσης, συζήτησε ορισμένες προτάσεις και δεσμεύτηκε να μεταφέρει αρμοδίως τα θέματα, καθώς και άμεσα να ενημερώσει.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 27.10.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε