ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας ο Νίκος Ηγουμενίδης

«Δεν πρέπει να επιτραπεί να ανοίξει άλλο η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών-ασθενών ομάδων», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο έδωσε το παρών σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Συμμετέχοντας στην συγκέντρωση και στα πλαίσια της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την οποία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην πρώτη γραμμή του αγώνα μπαίνει σήμερα η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και της Δημόσιας Παιδείας. Η Κυβέρνηση που δεν ανέπτυξε ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ από τη μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της πανδημίας μέχρι και τον Μάρτιο, προσποιείται πλέον υπό το φόβο της γενικευμένης κατακραυγής ότι δήθεν στηρίζει την υγεία. Σήμερα, δεν χρειαζόμαστε «μπαλώματα» ή στροφή στα ιδιωτικά κέντρα υγείας, αλλά μια συνειδητή και ολόπλευρη θωράκιση των δομών της Δημόσιας Υγείας.

Το ίδιο και στην Παιδεία. Η μοναδική Κυβέρνηση στην Ευρώπη που εν μέσω πανδημίας αύξησε τον  αριθμό των μαθητών ανά τάξη εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται τις πραγματικές ανάγκες. Εκτός από τις ορθές μάσκες, οι μαθητές έχουν ανάγκη από πόρους που θα κατευθυνθούν για νέες και σύγχρονες σχολικές τάξεις, για αύξηση του μόνιμου προσωπικού και για πλήρη εξοπλισμό. Η πανδημία δεν μπορεί άλλο να ωφελεί τους λίγους. Δεν πρέπει να επιτραπεί να ανοίξει άλλο η ψαλίδα πλούσιων και φτωχών-ασθενών ομάδων. Χρειαζόμαστε και θα παλέψουμε για μια αντίστροφη πορεία».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 15.10.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε